879


Το νέο είχε σκάσει λίγες ώρες πριν δημοσιευτεί επίσημα στη συντακτική ομάδα του ihunt.
Οι πηγές μας είναι έγκυρες, παρόλα αυτά όμως, δυσκολευόμασταν να το πιστέψουμε.
«Ανοίγουν οι τρεις ΖΕΠ για την πέρδικα»!!!
Τόσα χρόνια, έχουμε μάθει πως αν δε δούμε κάτι δημοσιευμένο σε ΦΕΚ δεν το πιστεύουμε γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μας.
Και τόσα χρόνια μάθαμε επίσης πως «κάτι που κλείνει δεν ξανανοίγει» σε αυτό το έκτρωμα που «παράγουν» πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες όταν νομοθετούν και αποφασίζουν για το φυσικό περιβάλλον, αντί της αειφόρου διαχείρισης που οφείλουν να εφαρμόζουν.
Μόνο στοιχήματα δε βάζαμε για το αν θα ανοίξουν τελικά ή όχι οι ρημάδες αυτές οι τρεις ΖΕΠ, που προ διετίας, μας ταρακούνησαν όλους, βάζοντας νέες μορφές συρρίκνωσης και περιορισμών στο κυνήγι, από αυτές που με ευκολία μας κοτσάρουνε αλλά με δυσκολία ξεφορτωνόμαστε.
Και τελικά, βγήκε το ΦΕΚ.
Στην αρχή μούδιασμα, μετά η συνειδητοποίηση.
Στην εποχή που όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων γκρεμίζονται, η ΚΣΕ, κατάφερε το μέχρι σήμερα ακατόρθωτο. Να ανοίξουν οι ΖΕΠ, ενώ παράλληλα διατηρείται η άρση απαγόρευσης θήρας στον Αμβρακικό, όπου υπάρχει ένα ακόμη, ίσως πιο «δυνατό» μέτωπο για τους κυνηγούς.
Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία από τις μεγαλύτερες «νίκες» των κυνηγών και των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων με πρωταγωνίστρια την ΚΣΕ.
Μία νίκη που δε θα είχε καμία αξία σε μία χώρα που διαχειρίζεται ορθά και με βάση την επιστήμη το φυσικό της περιβάλλον, αλλά στην Ελλάδα της θεσμικής εγκληματικής αδιαφορίας (αν μη τι άλλο), έχει αξία και μάλιστα πολύ μεγάλη.
Έτσι, συνδυάζοντας τα παραπάνω νέα με την έγκαιρη έκδοση της Ρυθμιστικής, αλλά και με την παρουσία αρκετών πουλιών τουλάχιστον στα Βόρεια, όπως μεταφέρουν οι ανταποκριτές μας, μπορούμε να πούμε πως η νέα κυνηγετική περίοδος ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και ελπίζουμε η όποια ανατροπή ενδέχεται να συμβεί, να είναι προς το ακόμη καλύτερο.
Να πάρουμε δηλαδή το χειμώνα που μας έρχεται κι εμείς οι κυνηγοί μία ανάσα σε πείσμα των καιρών.
Δίνουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους όσους συνετέλεσαν στις ανατροπές στις ΖΕΠ και στον Αμβρακικό, και ευχόμαστε αυτές οι επιτυχίες να είναι μόνο η αρχή σε μία ριζική αναθεώρηση στη διαχείριση των θηραμάτων και του φυσικού μας πλούτου ευρύτερα.
Επικοινωνήσαμε με συναδέλφους μας στο «Έθνος – Κυνήγι», που δημοσίευσε πρώτο το νέο του ανοίγματος των τριών ΖΕΠ, αλλά με την Τετάρτη να επιτρέπεται και όχι να απαγορεύεται τελικά όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Μας είπαν πως τη συγκεκριμένη πληροφορία την αντλήσανε από το ίδιο το Υπουργείο, όσο οι σχετικές αποφάσεις ήταν καθοδόν για το Εθνικό Τυπογραφείο.
Προφανώς, κάποιος άλλαξε την απόφαση τις τελευταίες ώρες πριν τη δημοσίευσή της.
Αν και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος, εμείς μάλλον θα στοιχηματίζαμε πως δεν άλλαξε κάτι ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ.
Αν ισχύουν οι υποψίες μας, πως μπήκε δηλαδή δάχτυλο σε μία απόφαση υπογεγραμμένη στη διαδρομή της προς το τυπογραφείο, τότε εγείρεται μείζον θέμα στη λειτουργία των θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο δεν πρέπει να απασχολήσει μόνο τους κυνηγούς αλλά κάθε Έλληνα πολίτη.
Και αν αυτά γίνονται στο κυνήγι, ποιος μπορεί να φανταστεί τι γίνεται σε πολύ σημαντικότερους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η οικονομία.
Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος.
O iHunter
ΥΓ. Βλέπουμε με προβληματισμό ορισμένα κυνηγετικά ΜΜΕ, να υποβαθμίζουν τα παραπάνω γεγονότα, ή να αναδεικνύουν άλλα, αποκρύπτοντας τα συνειδητά. Για αρχή θα περιοριστούμε στο να αναφέρουμε πως η αναγνώριση μίας επιτυχίας δεν αποτελεί εμπόδιο για την άσκηση κριτικής σε άλλους τομείς όπου εντοπίζονται μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα στην εκπροσώπησή μας.
Όταν όμως συγκεκριμένοι χώροι της κυνηγετικής ενημέρωσης, συστηματικά επικρίνουν τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, ενώ στο παρελθόν κρατούσαν ριζικά διαφορετική στάση, τότε κάτι βρωμάει.
Θα σταματήσουμε εδώ για να μη χαλάσουμε το καλό κλίμα που διαμόρφωσαν τα καλά νέα.
Η «κακή» κυνηγετική δημοσιογραφία όμως, που βάζει πρώτα το συμφέρον και μετά το κυνήγι στην ενημέρωση, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που άνθισε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και το οποίο εφόσον συνεχίσει να υπάρχει, σίγουρα θα μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον.
