Αρχική » Grid with Sidebar » Δυο αλεπούδες έκαναν νυχτερινή βόλτα στον Βύρωνα…VIDEO

Δυο αλεπούδες έκαναν νυχτερινή βόλτα στον Βύρωνα…VIDEO

by iHunt
Δυο αλεπούδες έκαναν νυχτερινή βόλτα στον Βύρωνα...VIDEO

SVESTONOF

Δύο αλεπούδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην οδό Φορμίωνος, στα όρια του Βύρωνα και της Καισαριανής, προκαλώντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Η εμφάνιση των δύο άγριων ζώων τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς φαίνεται ότι κατέβηκαν στις γειτονιές αναζητώντας τροφή. Με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που φροντίζουν αδέσποτα, είναι πολύ πιθανό να προσέλκυσαν τις αλεπούδες τα δοχεία με γατοτροφή.

Οι αλεπούδες συχνά κατεβαίνουν από τον Υμηττό σε κατοικημένες περιοχές μόλις πέσει η νύχτα. Ορισμένες φορές, έχουν εντοπιστεί ακόμα και κοντά στο Καλλιμάρμαρο, πιθανώς αναζητώντας εύκολη πρόσβαση σε τροφή. Αν και πρόκειται για ζώα που προσαρμόζονται εύκολα σε αστικό περιβάλλον, το γεγονός ότι κινούνται τόσο ελεύθερα μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη διαθέσιμης τροφής στη φυσική τους περιοχή.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κανιβαλισμός στα ζώα: Αλεπού τρώει αλεπού μέσα στην Κυπαρισσία…VIDEO

Κατά την περίοδο των lockdown, οι αλεπούδες φάνηκαν να εξοικειώνονται περισσότερο με την πόλη, κάτι που ίσως εξηγεί την αυξανόμενη παρουσία τους σε γειτονιές.

Είναι σημαντικό να διατηρούμε απόσταση και να μην προσπαθούμε να πλησιάσουμε μια αλεπού, εκτός αν πρόκειται για τραυματισμένο ή άρρωστο ζώο. Η προστασία της άγριας ζωής απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους μας, ώστε αυτά τα πανέμορφα ζώα να συνεχίσουν να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον με ασφάλεια.

Πηγή : vironas.gr

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ