Αρχική » Grid with Sidebar » Η “Καλλιστώ” για τα πρόσφατα περιστατικά προσέγγισης λύκων σε οικισμούς της Νέας Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης

Η “Καλλιστώ” για τα πρόσφατα περιστατικά προσέγγισης λύκων σε οικισμούς της Νέας Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σχόλιο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Καλλιστώ” για τα πρόσφατα περιστατικά προσέγγισης λύκων σε οικισμούς της Νέας Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης και των επιθέσεων τους σε αδέσποτους σκύλους:

SVESTONOF

1) Καλούμε ξανά την Πολιτεία αλλά και το ευρύ κοινό να διαβάσει από το site μας τα Δελτία Τύπου που εκδώσαμε στις 09/01/2022 και στις 02/02/2022 με αφορμή τις επιθέσεις λύκων σε σκύλους στην Πάρνηθα και στον Διόνυσο. Οι γενικές πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτά είναι χρήσιμες και για την περίπτωση της Νέας Χαλκηδόνας και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

2) Συγκεκριμένα για την περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη η Έκθεση αποτελεσμάτων-ευρημάτων εργασιών καταγραφής στο πεδίο και γεωγραφικής αποτύπωση των περιστατικών που αφορούν την αλληλεπίδραση λύκων με το κτηνοτροφικό κεφάλαιο, τα κυνηγετικά σκυλιά και τις περιπτώσεις εξοικειωμένων λύκων), που αφορά την υλοποίηση του προγράμματος «Προπαρασκευαστική έρευνα αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων: σύγκρουση λύκου με ανθρωπογενείς δραστηριότητες στην περιοχή ευθύνης του ΦΔΠΠ Θερμαϊκού κόλπου» που συνέταξε η Καλλιστώ τον Νοέμβριο του 2021 μέσα από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη).

3) Καλούμε την Πολιτεία να κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος για τα αδέσποτα σκυλιά. Θυμίζουμε ότι έχουμε περισσότερες επιθέσεις από αγέλες άγριων αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους, παρά από λύκους σε ανθρώπους.

4) Καλούμε τα ΜΜΕ της χώρας να προσεγγίσουν το θέμα με βάση την σοβαρότητά του και χωρίς διάθεση πρόκλησης εντυπωσιασμού και διασποράς πανικού.

5) Παραμένουμε στην διάθεση της Πολιτείας και της Κοινωνίας για να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.


Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από σχετικό βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ