Αρχική » Grid with Sidebar » Σε δράση τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων στα Ιωάννινα

Σε δράση τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων στα Ιωάννινα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με ομάδες δίωξης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν η διοίκηση και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων τις «στρατιές» αγριόχοιρων, που προκαλούν καταστροφές σε καλλιέργειες.

SVESTONOF

Και το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και αυτό που έρχεται, τα συνεργεία δίωξης, αποτελούμενα από κυνηγούς, θηροφύλακες και μέλη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, θα βρίσκονται σε σημεία όπου παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί αγριόχοιρων, προκειμένου να συμβάλλουν στην απομάκρυνσή τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Σαραλιώτης.

Οι οχλήσεις, εξάλλου, κυρίως από καλλιεργητές, σε περιοχές όπως ο κάμπος της Λαψίστας, αλλά και από κατοίκους άλλων περιοχών σε ολόκληρο τον νομό είναι συνεχείς, αφού τα ζώα αναζητούν τροφή, καταστρέφοντας κήπους, καλλιέργειες και περιφράξεις στο πέρασμά τους.

Στόχος η αύξηση των αδειών

Στο μεταξύ, ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, το «στοίχημα» της διοίκησης του Συλλόγου είναι η έκδοση του μεγαλύτερου αριθμού αδειών. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει με το κόστος των αδειών να βρίσκεται στα προ κορωνοϊού επίπεδα, χωρίς αυξήσεις, ούτε και ελαφρύνσεις, όπως είχε γίνει πέρυσι λόγω της μείωσης της θηρευτικής περιόδου εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, η θεώρηση των αδειών ξεκινά από 113,26 ευρώ για την τοπική, 133,26 ευρώ για την περιφερειακή και 163,26 ευρώ για τη γενική. Εννέα τυχεροί, πάντως, που θα κληρωθούν με βάση των αύξοντα αριθμό της άδειας, θα κερδίσουν στα τέλη Δεκεμβρίου κυνηγετικά όπλα.

Τέλος, η καθιερωμένη συνάντηση της κυνηγετικής οικογένειας θα γίνει φέτος στις 4 Σεπτεμβρίου, στον Προφήτη Ηλία στους Μουζακαίους.

Πηγή :https://www.agon.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ