Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Θεσσαλονίκης : Επιστολή διαμαρτυρίας για την απαγόρευση στο Χορτιάτη

Κ.Σ. Θεσσαλονίκης : Επιστολή διαμαρτυρίας για την απαγόρευση στο Χορτιάτη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Επιστολή έστειλε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρόσφατη απαγόρευση θήρας στον Χορτίατη.

SVESTONOF

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η επιστολή :

“Με έκπληξη πληροφορήθηκε ο Κυνηγετικός σύλλογος Θεσσαλονίκης την πρόσφατη απαγόρευση κυνηγιού στην περιοχή Χορτιάτη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3648 τεύχος Β της 2/09/2020.

Η απόφαση αυτή της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης , μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, όχι γιατί φυσικά δεν υπάρχει η ανάλογη αρμοδιότητα, αλλά γιατί συνιστά εμπαιγμό των κυνηγών πολιτών.

Και συγκεκριμενοποιούμε την σκέψη μας.

1.Καμμία σχετική συνεργασία, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπήρξε με τα θεσμοθετημένα εκ του νόμου συνεργαζόμενα κυνηγετικά σωματεία και την καθ’ ύλην δευτεροβάθμια κυνηγετική οργάνωση, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης.

2.Η απόφαση εκδόθηκε ενώ ήδη τρέχει η κυνηγετική περίοδος και μάλιστα βρισκόμαστε περίπου στην έκδοση περισσότερων από το 70% των φετινών κυνηγετικών αδειών.Η απλή λογική του μέσου πολίτη λέει, ότι οι κυνηγοί έχουν συνυπολογίσει κατά την έκδοση ή τη θεώρηση άδειας και την ανωτέρω περιοχή για κυνήγι, κάτι που φυσικά τώρα απαγορεύεται μετά την 2 Σεπτεμβρίου.Δεν χρειάζεται να υπάρχει σχετική εγκύκλιος για την έγκαιρη απαγόρευση, το αυτονόητο ως γνωστόν είναι το λογικό και το ζητούμενο σε μια χώρα Ευρωπαϊκού νομικού κεκτημένου.Πόσο μάλλον, όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχετικές εγκύκλιοι που αντιμετωπίζουν το θέμα.

3.Δημιουργείται εν δυνάμει μια επικίνδυνη κατάσταση πληθυσμιακής έκρηξης αγριόχοιρων, με ότι αυτό δύναται να προκαλέσει, δίπλα σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, από μια οικιστική περιοχή 1,1 εκατομμυρίων κατοίκων…Ξέρετε, σε εποχές όπου στον ίδιο τον νομό δημιουργούνται έκτακτα συνεργεία εκδίωξης και διαχείρισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, με την αμέριστη συμπαράσταση των κυνηγετικών οργανώσεων και την εποπτεία της δασικής αρχής, δημιουργείτε δίπλα, αντίθετες συνθήκες, επικίνδυνες για το αποτέλεσμα των διώξεων…

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε συνεργεία στον Λαγκαδά και στην Βόλβη και σε ευθεία απόσταση μιας ώρας βαδίσματος αγριόχοιρου να υπάρχει καταφύγιο άγριας ζωής και να δημιουργούμε επιπλέον απαγόρευση.

Επειδή κινδυνεύει πια άμεσα η περιοχή από πληθυσμιακή έκρηξη και επειδή η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων πάντα ελλοχεύει, πιστεύουμε ότι πρεπει γίνει ανάκληση της απόφασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Για τον λόγο αυτό θα ενημερώσουμε και τα ΜΜΕ και φυσικά κάθε αρμόδιο , σε όλα τα επίπεδα, στον κρατικό μηχανισμό.

Το ΔΣ του ΚΣΘ Θεσσαλονίκης, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η περιοχή.

Ο πρόεδρος                            Ο γεν. γραμματέας

Παντελάκης Δημήτριος      Δημηρόπουλος Σωτήριος

Η επιστολή κοινοποιείται στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, στην ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και στην ΚΣΕ.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ