Αρχική » Grid with Sidebar » Καστοριά: Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε αρκουδάκι

Καστοριά: Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε αρκουδάκι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το πτώμα ενός μωρού αρκούδας εντόπισε περιπατητής σε ερημική τοποθεσία, πλησίον όμως του αστικού ιστού της Καστοριάς, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων.

SVESTONOF

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, που έφθασε στο σημείο, αναφέρει ότι «βρέθηκε μόνο ένα μέρος του σώματος από το νεαρό αρκουδάκι, από τη μέση έως το κεφάλι». Το αρκουδάκι είναι μικρής ηλικίας (δεν είναι πάνω από ενός έτους) και είναι πιθανό να συνδέεται με την οικογένεια της αρκούδας με τα δύο μικρά, που εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν στην πόλη υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, να κινείται σε περιοχή κοντά στο γήπεδο της πόλης.

Το πτώμα του νεαρού ζώου εντοπίστηκε αρκετά κοντά στο σημείο που εθεάθη τότε η μαμά αρκούδα με τα μικρά της και εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Το μικρό αρκουδάκι ενδέχεται να πέσει θύμα ζωοκτονίας από μεγάλο αρσενικό, κάτι που συμβαίνει στη φύση ή να έχει μεσολαβήσει ο ανθρώπινος παράγοντας, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εξήγησε ότι δεν κατέστη δυνατή η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο ζώο, λόγω προχωρημένης σήψης.

Σπύρος Κουταβάς

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ