Αρχική » Grid with Sidebar » 40 χρονια φυλακη σε λαθροθηρα

40 χρονια φυλακη σε λαθροθηρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Με ποινή φυλάκισης 40 ετών τιμωρήθηκε ένας λαθροθήρας από την Ταϊλάνδη που διακινούσε παράνομα κέρατα ρινόκερων από τη Νότιο Αφρική.

Ο Chumlong Lemtongthai καταδικάστηκε για την οργάνωση εγκληματικής ομάδας, η οποία εκμεταλλευόμενη και χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα το κυνήγι τροπαίου, προμήθευε τη μαύρη αγορά της Ασίας με κέρατα ρινόκερου.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση συνεργαζόταν με Ασιάτες λαθροθήρες οι οποίοι παρίσταναν τους κυνηγούς τροπαίου στα πάρκα της Νοτίου Αφρικής, όπου τα άγρια ζώα δολοφονούνται «νόμιμα» από τουρίστες για ψυχαγωγικούς σκοπούς.Αφού σκότωναν τους ρινόκερους, στη συνέχεια οι λαθροθήρες αφαιρούσαν το κέρατό τους και το πουλούσαν στη χώρα τους.Σύμφωνα με στοιχεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF φέτος σφαγιάστηκαν στη Νότιο Αφρική για το κέρατό τους περίπου 528 ρινόκεροι.

Αν η λαθροθηρία συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, οι ρινόκεροι ενδέχεται να αφανιστούν από τη Νότιο Αφρική μέχρι το 2015.Τέσσερις τόνοι ελεφαντόδοντου κατασχέθηκαν στο Χονγκ ΚονγκΤέσσερις τόνοι ελεφαντόδοντου από την Αφρική, αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων, κατασχέθηκαν στο Χονγκ Κονγκ.Τα 1.200 κομμάτια ελεφαντόδοντου, με χώρες προέλευσης την Τανζανία και την Κένυα, εντοπίστηκαν σε δυο πλοία κοντέινερ.

Η λαθροθηρία ελεφάντων σημείωσε ρεκόρ το 2011, με τις ποσότητες ελεφαντόδοντου που κατασχέθηκαν να αντιστοιχούν σε 4.000 ελέφαντες.

Εκτιμάται ότι το 70% του παράνομου ελεφαντόδοντου διοχετεύεται στην κινεζική αγορά.

econews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ