Αρχική » Grid with Sidebar » 20 αγριογούρουνα πνίγηκαν σε παλιά ομβροδεξαμενή

20 αγριογούρουνα πνίγηκαν σε παλιά ομβροδεξαμενή

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένα τραγικό, πλην όμως τυχαίο περιστατικό, με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων πάντως να καλεί τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την περίφραξη των δεξαμενών
 
Τραγικό και μαρτυρικό θάνατο βρήκαν περίπου 20 αγριογούρουνα που βρήκαν να πιουν νερό σε μία παλιά ομβροδεξαμενή στον παλιό οικισμό του Αβγού στο δήμο Δωδώνης, όμως δεν κατάφεραν να εξέλθουν από αυτήν, με αποτέλεσμα να πνιγούν! Τα νεκρά ζώα εντόπισαν περίοικοι, που ειδοποίησαν τις αρχές, ενώ επί τόπου έφτασε και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας αυτοψία.
 
Από τις πρώτες πληροφορίες δε φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο, πλην του τυχαίου περιστατικού, όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Λύτρας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την περίφραξη των δεξαμενών που βρίσκονται διάσπαρτες στην ύπαιθρο, αποτελώντας κίνδυνο και για τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους.
 
Πρότεινε ακόμη την ανάληψη δράσεων από τους συναρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν λόγω του γεγονότος υπάρχει μόλυνση του πόσιμου νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών.
 
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος – Epirus Online

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ