Αρχική » Grid with Sidebar » 180 λαγούς έδωσε η Ζ’ ΚΟΘ στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας

180 λαγούς έδωσε η Ζ’ ΚΟΘ στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων συνεχίζει το φιλοθηραματικό της έργο – τον εμπλουτισμό των βιοτόπων με θηράματα –παραλαμβάνοντας σήμερα 80 (ογδόντα) άτομα λαγού και αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου ακόμα 70 (εβδομήντα) άτομα λαγού.

SVESTONOF

Συνολικά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας παρέλαβε και διένειμε στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της εκατόν ογδόντα (180) άτομα λαγού, οι οποίοι διαθέτουν εγκεκριμένο σχέδιο εμπλουτισμού, το οποίο εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της Ζ΄Κ.Ο.Θ. και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Δασικές Αρχές. Οι λαγοί απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον.

Επισημαίνεται ότι οι λαγοί φέρουν πιστοποίηση υγειονομικού ελέγχου και γενετικού υλικού, όπως προβλέπεται από την υπουργική απόφαση που καθορίζει τον εμπλουτισμό βιοτόπων με θήραμα.

Το σχέδιο εμπλουτισμού της Ζ΄Κ.Ο.Θ. θα ολοκληρωθεί με την απελευθέρωση ατόμων ορεινής και πεδινής πέρδικας από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιφέρειας Θεσσαλίας .

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζ΄Κ.Ο.Θ. μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μαγνησία έχει προβεί σε ένα σχεδιασμό φιλοπεριβαλλοντικών και φιλοθηραματικών δράσεων με στόχο την ανάκαμψη της χλωρίδας και της πανίδας των πληγέντων περιοχών όσο το δυνατόν το συντομότερο, καθώς η καταστροφή που υπέστησαν οι βιότοποι των περιοχών αυτών είναι πολύ μεγάλη.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ