Αρχική » Grid with Sidebar » 150.000 Ισπανοί διαδηλώνουν κατά των αντικυνηγετικών πολιτικών της κυβέρνησης

150.000 Ισπανοί διαδηλώνουν κατά των αντικυνηγετικών πολιτικών της κυβέρνησης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα τεράστιο πορτοκαλί κύμα περισσότερων από 150.000 κυνηγών θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους στην σημερινή διαδήλωση της 20ής Μαρτίου.

SVESTONOF

Περισσότερα από 1.300 λεωφορεία ναυλωμένα από τις περιφερειακές κυνηγετικές ομοσπονδίες και τις οργανώσεις του Εθνικού Γραφείου Κυνηγίου θα φτάσουν στη Μαδρίτη από όλη την Ισπανία. Όλοι οι κυνηγοί καλούνται να φορούν πορτοκαλί ρούχα υψηλής ορατότητας.

Σήμερα Κυριακή, 20 Μαρτίου, ένα πορτοκαλί κύμα από περισσότερους από 150.000 κυνηγούς από όλη τη χώρα θα βγει στους δρόμους της Μαδρίτης για να απαιτήσει τον τερματισμό των αντικυνηγετικών πολιτικών της κυβέρνησης και να δικαιώσει τη σημασία του ως δραστηριότητα που δημιουργεί οικονομία, παρέχει θέσεις εργασίας και αποφέρει τεράστια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά οφέλη στον αγροτικό κόσμο.

Ο κλάδος του κυνηγιού, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τη Βασιλική Ισπανική Κυνηγετική Ομοσπονδία (RFEC), τις 17 αυτόνομες κυνηγετικές ομοσπονδίες και τους φορείς που απαρτίζουν το Εθνικό Γραφείο Κυνηγίου (ONC), θα απαιτήσει σε μια ιστορική ημέρα το νόμιμο δικαίωμα στο κυνήγι και τον τερματισμό των πρωτοφανών επιθέσεων που διαπράττονται στο κυνήγι, με πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για την προστασία, τα δικαιώματα και την ευημερία των ζώων, το νέο βασιλικό διάταγμα για τους ζωολογικούς κήπους και την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που αποσκοπεί στην επέκταση των περιπτώσεων κακοποίησης των ζώων σε όλα τα σπονδυλωτά ζώα.

Θα διεκδικηθούν και άλλα θέματα, όπως ο τερματισμός της απαγόρευσης του κυνηγιού των τρυγονιών, η ανάκληση της ένταξης του λύκου στον κατάλογο των προστατευόμενων ειδών, η αποκατάσταση του άγριου θηράματος και του κυνηγιού στα Εθνικά Πάρκα, καθώς και ο τερματισμός των ευρωπαϊκών πολιτικών που θα εφαρμοστούν στη χώρα μας και που στόχο έχουν να θέσουν τέρμα στο κυνήγι ειδών όπως η πέρδικα, το ορτύκι, η τσίχλα, καθώς και η απαγόρευση της χρήσης μολύβδου χωρίς βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Για το λόγο αυτό, στη μεγάλη εκδήλωση της 20ής Μαρτίου, καλούμε όλους τους κυνηγούς να φορέσουν ένα πορτοκαλί ένδυμα υψηλής ορατότητας, έτσι ώστε, μέσω μιας μεγάλης πορτοκαλί πλημμύρας, να απαιτήσουμε τον τερματισμό αυτών των επιθέσεων και να δικαιώσουμε τη σημασία του κυνηγιού ως μια δραστηριότητα που δημιουργεί οικονομία, παρέχει απασχόληση και αποφέρει τεράστια κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά οφέλη στον αγροτικό κόσμο. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παύση του κυνηγιού θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, στα απειλούμενα είδη, στα οικοσυστήματα, στα τροχαία ατυχήματα, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη μετάδοση ασθενειών και στην απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και οικονομικό κόστος για το δημόσιο ταμείο από την παύση του ελέγχου των πληθυσμών μέσω κυνηγετικών δράσεων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

Τα αιτήματα αυτά θα υποστηριχθούν από αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Κυνήγι και τη Διατήρηση (FACE) με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Torbjörn Larsson, ο οποίος θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση εκπροσωπώντας περισσότερους από 7 εκατομμύρια Ευρωπαίους κυνηγούς.

Η συμπαράσταση αυτή έρχεται να προστεθεί στην υποστήριξη που παρέχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέσω βίντεο και μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, από τη Διεθνή Κυνηγετική Ομοσπονδία Λατινικής Αμερικής και τις εθνικές ομοσπονδίες του Μεξικού, του Περού, της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Παραγουάης, του Ελ Σαλβαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Αργεντινής, της Κούβας, του Ισημερινού, της Βολιβίας, της Κολομβίας, της Ονδούρας, της Γουατεμάλας, της Νικαράγουας, του Παναμά και της Βενεζουέλας.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΎΠΑΙΘΡΟ

Η μεγάλη διαδήλωση του αγροτικού κόσμου με σύνθημα “Μαζί για την ύπαιθρο”, θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην Plaza Emperador Carlos V, μπροστά από το Υπουργείο Γεωργίας. Οι οργανώσεις (ASAJA, COAG, UPA, Βασιλική Ισπανική Κυνηγετική Ομοσπονδία (RFEC), Εθνικό Γραφείο Κυνηγίου (ONC), Αγροτική Συμμαχία, Ένωση Εκτροφέων Ταύρων (UCTL), Εθνική Ομοσπονδία Αρδευτικών Κοινοτήτων της Ισπανίας (FENACORE) και Αγροδιατροφικοί Συνεταιρισμοί) ζητούν τη συμμετοχή ολόκληρου του ισπανικού πληθυσμού που έχει δεσμευτεί για την επιβίωση της υπαίθρου, διότι το μέλλον της υπαίθρου είναι υπόθεση όλων μας.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt,gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ