704


Mεγάλα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο δημιούργησαν οι χθεσινές χιονοπτώσεις, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται απόψε στην κεντρική και ανατολική χώρα.
Η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου χθες Παρασκευή είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες οχήματα δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων, έχει αποκατασταθεί, ενώ επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών. Ωστόσο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε περιοχές του ορεινού κυρίως δικτύου σε Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Αρκαδία, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο πολλών νομών σε Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Οπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, σώος εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στα ορεινά της Φθιώτιδας, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε η σήραγγα «Παναγοπούλα» στην Ιόνια Οδό.
Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.
Προβλήματα έχουμε και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, καθώς εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Δήλος» για Κυκλάδες. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
