
Μετά από αρκετή χρονοτριβή και καθυστέρηση δόθηκε τελικά το πράσινο φως έτσι ώστε να μπορέσει η υπηρεσία θήρας να διαχειριστή τον αριθμό των αλεπούδων οι οποίες είναι πλέον ανεξέλεγκτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Hunt Ε Shoot τις οποίες έλαβε από επίσημη πηγή από σήμερα μπορεί πλέον η Υπηρεσία Θύρας να προβαίνει σε διαχείριση του είδους κατόπιν συλλογής πληροφοριών κάτω από συγκεκριμένες μεθόδους. Συγκεκριμένα θα ακολουθηθούν μέθοδοι οι οποίοι εφαρμόζονται με επιτυχία και στο εξωτερικό για διαχείριση αρπακτικών και επιβλαβών ειδών.
Πιο συγκεκριμένα η καταπολέμησης της αλεπούς σε τόπους όπου παρουσιάζονται αυξημένες θα γίνετε με πυροβολισμό αφού πρώτα με ειδικές συσκευές προσελκύσουν το αρπακτικό σε κοντινή απόσταση. Είναι μια πολύ πετυχημένη μέθοδος και σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή της στο εξωτερικό αποτελεί την καλύτερη μορφή καταπολέμησης και διαχείρισης χωρίς να υπάρχει αντίκτυπο σε άλλα είδη.
Το κοινό, οι κυνηγετικοί σύλλογοι , ιδιοκτήτες υποστατικών, γεωργοί και αγρότες που έχουν πρόβλημα μπορούν να αποτείνονται στην υπηρεσία θήρας για να μελετούν το σημείο και να εφαρμόζεται η διαχείριση.
