Αρχική » Grid with Sidebar » Ρώμη: Η αστυνομία σκότωσε αγριογούρουνα σε παιδική χαρά

Ρώμη: Η αστυνομία σκότωσε αγριογούρουνα σε παιδική χαρά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αστυνομίας να σκοτώσει μια οικογένεια αγριογούρουνων που είχαν βρει καταφύγιο σε παιδική χαρά στη Ρώμη.

SVESTONOF

Τα παιδιά που παίζουν στον συγκεκριμένο χώρο είχαν αγαπήσει τα ζώα και όταν η αστυνομία έκλεισε την παιδική χαρά την Πέμπτη, αρκετά ήταν αυτά που πήγαν να ταΐσουν τα αγριογούρουνα, από τον φράχτη.

Πρόκειται για ένα θηλυκό αγριογούρουνο και τα έξι μικρά του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στην περιφραγμένη παιδική χαρά, κοντά στο Βατικανό.

Την περασμένη Παρασκευή, γονείς και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ένωσαν τις δυνάμεις τους, κάνοντας διαμαρτυρία έξω από την παιδική χαρά.

Τα αγριογούρουνα είχαν βρει καταφύγιο στην παιδική χαρά (Πηγή φωτό Times) Όμως, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν αυτό που ακολούθησε: τα αγριογούρουνα αρχικά χτυπήθηκαν με βέλη με ηρεμιστικό και στη συνέχεια τους έκαναν ευθανασία, προτού τα απομακρύνουν από εκεί. «Δολοφόνοι», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, ενώ άλλοι έκλαιγαν.

«Ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση που δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε η Μιτσέλα Μπραμπίλια, βουλευτής του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Forza Italia και επικεφαλής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων. Η ίδια ανέφερε ότι πρότεινε μια αναίμακτη λύση και πως προσφέρθηκε «να πιάσουμε, να μεταφέρουμε και να φιλοξενήσουμε τα ζώα». Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, υποσχέθηκε ότι θα γίνει έρευνα για το περιστατικό. Στόχος να διαπιστωθεί γιατί ελήφθη η απόφαση για τη θανάτωση των ζώων και αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο.

Η γερουσιαστής Λορεντάνα ντε Πέτρις δήλωσε ότι θα πάει το ζήτημα στο κοινοβούλιο. Η Καμίλα ντελ Μπάλζο, μητέρα στην περιοχή, δήλωσε ότι η θανάτωση των ζώων μετέτρεψε την παιδική χαρά από τόπο διασκέδασης σε «τόπο θανάτου, βίας και πάνω από όλα έλλειψης συμπόνιας».

Ο 8χρονος γιος της, Τίτο, κλαίγοντας συμπλήρωσε: «Δεν υπήρχε λόγος να τα σκοτώσουν».

Με πληροφορίες από Times, BBC

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ