Αρχική » Grid with Sidebar » Όλο το χωριό παγάνα για δυο λύκους και μετά “λαϊκό προσκύνημα”….VIDEO

Όλο το χωριό παγάνα για δυο λύκους και μετά “λαϊκό προσκύνημα”….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σήμερα θα έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό βίντεο ντοκουμέντο από την δεκαετία του ΄90 για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι. Θα μεταφερθούμε στην Πορτή της Καρδίτσας 31 ολόκληρα χρόνια πριν.

SVESTONOF

Στις 08/11/1990 λοιπόν 2 λύκοι που από τις προηγούμενες ημέρες τρομοκρατούσαν ολόκληρο το χωριό έχοντας σκοτώσει πάνω από 50 ζώα, έπεσαν στην νόμιμη παγάνα ( τότε επιτρεπόταν το κυνήγι του λύκου κανονικότατα) που έστησε όλο το χωριό !!! Εποχές που και η Ελλάδα συμβάδιζε με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου σε θέματα διαχείρισης. Εποχές που προτεραιότητα είχαν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες του κόσμου, εποχές όπου η επιστημονική γνώση και μελέτη είχαν τον πρώτο λόγο σε τέτοια θέματα. Εποχές χωρίς τις γνωστές “φιλοζωικές” υστερίες, χωρίς τις γνωστές ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς, χωρίς την γνωστή καραμέλα περί δήθεν “σπάνιων” ειδών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν copy paste μελέτες διάφορων ΜΚΟ, ο λύκος λοιπόν θεωρούνταν ως ένα ακόμα θήραμα και ήταν υπό καθεστώς διαχείρισης.

Αντιθέτως σήμερα με τα εκατοντάδες πλέον λυκοφαγωμένα κυνηγόσκυλα και τα αμέτρητα λυκοφαγωμένα κτηνοτροφικά ζώα αλλά και τσοπανόσκυλα, με τις ανύπαρκτες δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες, με ανύπαρκτη έστω και την έννοια της λέξεως διαχείριση, οι πληθυσμοί των λύκων ανέρχονται ακόμα στα 800-900 ζώα, όχι έπειτα από αξιόπιστες μελέτες κρατικών φορέων (Δασαρχεία, Πανεπιστήμια κ.τ.λ) αλλά έπειτα από μελέτες ( ???) των Μ.Κ.Ο. Μελέτες που είχαν γίνει τότε, την δεκαετία του ’90 αλλά συνεχίζουν να υφίστανται ως έγκυρες (μαζί φυσικά και με τον αριθμό των λύκων που για κάποιο αξιοπερίεργο λόγο παραμένει κολλημένος, εκεί στα 800 ζώα) ακόμα και σήμερα έπειτα από σχεδόν ολόκληρα 31 χρόνια και ας έχουν φτάσει οι “σπάνιοι” λύκοι να κόβουν βόλτες μέσα στα σπίτια στο Κρυονέρι της Αττικής και να βουτάνε σκυλιά μέσα από αυλές σπιτιών στην Θεσσαλονίκη. Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας …

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ