Αρχική » Grid with Sidebar » Ψηφίστηκε επί της αρχής το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά, οι αρμόδιοι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων προφύλαξης που εφαρμόζονται στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

SVESTONOF

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Παρεμβάσεις φορέων

Με θετικές παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις, προβληματισμούς και έντονες διαφωνίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση γης σε προστατευόμενες περιοχές NATURA, εξορύξεις υδρογαναθράκων ή με τη λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εμφανίστηκαν οι 25 εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που κλήθηκαν και κατάθεσαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που εκσυγχρονίζει την περιβαλλοντική νομοθεσία και ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, οι αρμόδιοι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων προφύλαξης που εφαρμόζονται στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, χαρακτήρισε χρήσιμες τις απόψεις των αρμόδιων φορέων, δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις τους ενώ απέρριψε ισχυρισμούς για «περιβαλλοντικές εκπτώσεις στο όνομα της ανάπτυξης», αντιτείνοντας ότι υιοθετούνται πλήρως οι ευρωπαϊκές Οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακόμα, ο κ. Θωμάς διαβεβαίωσε ότι η ΡΑΕ, έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις για να εξεταστούν γρήγορα οι 1800 αιτήσεις για αδειοδοτήσεις που εκκρεμούν και σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Θέλουμε σοβαρούς επενδυτές και όχι επενδυτές που κάνουν αιτήσεις, δεσμεύουν τη γη χωρίς να προχωράνε σε έργα», σημείωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ