Αρχική » Grid with Sidebar » Ψήφισμα – Διαμαρτυρία του Κ.Σ. Καρδίτσας

Ψήφισμα – Διαμαρτυρία του Κ.Σ. Καρδίτσας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με αφορμή την συνεχιζόμενη απαγόρευση των μετακινήσεων για το κυνήγι και την εμπαθή και ιδεοληπτική στοχοποίηση της κυνηγετικής και κυνοφιλικής δραστηριότητας, ο Σύλλογός μας επιθυμεί να επισημάνει στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα σε όσους υπογράφουν τις σχετικές ΚΥΑ για τα μέτρα περί Covid19, στους Βουλευτές, στους αξιωματούχους της Αυτοδιοίκησης και στους πολίτες, τα εξής:

SVESTONOF

Αξιότιμοι κύριοι, μήνες τώρα, με την οικονομία και τις δραστηριότητες στη χώρα μας, είτε να περιορίζονται είτε να ανοίγουν σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας, με τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους να έχουν τοποθετηθεί υπέρ της άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας και παρά τις διαρκείς μας παρεμβάσεις, τις επισημάνσεις και τις κραυγές αγωνίας των κυνηγών και του συνόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το κυνήγι παραμένει στοχοποιημένο και η κυβέρνηση με πείσμα, ιδεοληψία και εμμονή μας αποκλείει από την επαφή μας με τη φύση και μας απαγορεύει ακόμα και τις εντός νομού και υπό προϋποθέσεις σχετικές μετακινήσεις και δραστηριότητες!

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, αναφέρει σχετικά με τις μετακινήσεις για το κυνήγι, τα έωλα επιχειρήματα των ελέγχων και της αύξησης της κινητικότητας (mobility), την ίδια ώρα που ελέγχει και ορθά επιτρέπει την κινητικότητα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, με αιτιολογία την ατομική άθληση και τις ανάγκες ευζωίας όλων των κατοικίδιων ζώων τους, με τον κωδικό 6. Αντίθετα σε όλους τους κυνηγούς, τους κυνόφιλους και στα κυνηγετικά μας σκυλιά απαγορεύει αυστηρά τη μετακίνηση, μας κουνάει το δάχτυλο, μας απειλεί με επιπλέον ποινικές κυρώσεις, τσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση και τριετή στέρηση της κυνηγετικής άδειας και γενικά μας θεωρεί ως πολίτες β’ ή γ΄ κατηγορίας!

Επισημαίνουμε επίσης την αγανάκτηση και το αρνητικό κλίμα με το προωθούμενο νομοσχέδιο που αναφέρεται στην υποχρεωτική στείρωση, εκτός των αδέσποτων, όλων υποχρεωτικά των δεσποζόμενων και των κυνηγετικών μας σκύλων, ως δήθεν λύση στο πολυσύνθετο ζήτημα της διαχείρισης και της ευζωίας των ζώων.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τον Ατλαντικό έως τα Βαλκάνια και από το Βορρά έως την Κύπρο, το κυνήγι ασκείται κανονικά ή έστω με προϋποθέσεις που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού. Εμείς εδώ πρωτοτυπούμε, αγνοούμε την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αγνοούμε το θετικό αποτύπωμα στην οικονομία μας, που ξεπερνά σε ετήσια βάση το 1 ΔΙΣ ευρώ και εφαρμόζουμε ένα δικό μας νεοελληνικό ιδεοληπτικό παραλογισμό!

Την ίδια ώρα, που, οι κυνηγοί καλούνται με νομοσχέδια από αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να διαχειριστούν τη λύσσα, την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και φυσικά τον επερχόμενο κίνδυνο από την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, η κυβέρνηση στοχοποιεί την κυνηγετική δραστηριότητα και εφαρμόζει τακτική μαστίγιου και καρότου!

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, καλεί τα χιλιάδες μέλη του σε ενότητα, επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση. Η εμπάθεια και η ιδεοληψία ορισμένων κύκλων δεν θα μας κάμψουν και ταυτόχρονα δεν θα ξεχαστούν όταν στηθούν οι κάλπες! Θα αγωνιστούμε με υπευθυνότητα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας και για την συνέχιση της θηρευτικής δραστηριότητας!

Η Κυνηγεσία και η Κυνοφιλία προϋπήρχαν ως πανάρχαιες δραστηριότητες και παρά τις επιθυμίες ορισμένων θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον εναρμονισμένες με την φύση και τον άνθρωπο!

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ