Αρχική » Grid with Sidebar » Χανιά: Συνελήφθη ιδιοκτήτης σκύλων- Τους είχε δεμένους και παρατημένους

Χανιά: Συνελήφθη ιδιοκτήτης σκύλων- Τους είχε δεμένους και παρατημένους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη προχθές στην Κίσσαμο ιδιοκτήτης βαρελόσκυλων μετά από ενημέρωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων»,  για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης δύο σκυλιών στο Χαλασέ.
 
Η ανακοίνωση του συλλόγου για το συμβάν
 
Την Τρίτη 2 Απριλίου λάβαμε ενημέρωση στο e-mail του συλλόγου μας από συμπολίτη μας ότι «στο Χαλασέ Κισσάμου στο μοναδικό κύριο δρόμο υπάρχουν 2 σκύλοι σε άθλιες συνθήκες που μένουν σε βαρέλια αλυσοδεμένοι σαν εργαλείο ώστε να τρομάζουν τα ζώα (κατσίκες,πρόβατα)  για να μην απομακρύνονται .Τα σκυλιά βρίσκονται μόνιμα στο ίδιο σημείο,καλοκαίρι-χειμώνα».
 
Το μήνυμα συνοδευόταν και από ένα βίντεο όπου αποδεικνυόταν τα λεγόμενα του.
 
Στείλαμε το βίντεο και επικοινωνήσαμε σήμερα τηλεφωνικά με το διοικητή του τμήματος κο Χατζή, ενημερώνοντάς τον και του είπαμε ότι θα ακολουθήσει καταγγελία.
 
Η απάντησή του μας εξέπληξε θετικά,αφού μας είπε -το αυτονόητο φυσικά,που όμως δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο ΑΤ- ότι δε χρειάζεται καταγγελία από τη στιγμή που ενημερώθηκε,γιατί οι κακοποιήσεις ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα,επομένως θα επιληφθεί ο ίδιος της κατάστασης.
Σε λίγη ώρα, δύο αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο βρήκαν τα ζώα και  διαπίστωσαν ότι έφεραν ηλεκτρονική σήμανση,αλλά δεν ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ. Παρόλα αυτά, ερεύνησαν την περιοχή, εντόπισαν τον κηδεμόνα και τον συνέλαβαν ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.
 
Βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράβαση των συνθηκών ευζωίας τους, αφού παραδέχτηκε ότι είναι δικά του.
 
Για άλλη μια φορά ο Διοικητής κος Χατζής, έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά,όπως κάνει σε όλα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.
 
Οι πολίτες που εντοπίζουν κακοποιήσεις στην περιοχή της Κισσάμου, να μη διστάζουν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα, αφού υπάρχουν ευήκοα ώτα.
 
Σύλλογος «Η προστασία των ζώων»
 
Πηγή : in.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ