Αρχική » Grid with Sidebar » Χάος στην Τιφλίδα – Άγρια ζώα ελεύθερα στην πόλη

Χάος στην Τιφλίδα – Άγρια ζώα ελεύθερα στην πόλη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Φονικές πλημμύρες έπληξαν τη πρωτεύουσα της Γεωργίας χθες, μετατρέποντάς την σε σκηνικό που θα μπορούσε να είναι απόσπασμα ταινίας τρόμου. Οι νεροποντές στην Τυφλίδα προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Vere ο οποίος μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο που κατέστρεψε υποδομές, παρέσυρε αυτοκίνητα και οδήγησε στο θάνατο 8 ανθρώπους.       
 
Ο χείμαρρος κατέστρεψε τον ζωολογικό κήπο της πόλης και δεκάδες άγρια ζώα ξεχύθηκαν ελεύθερα στην πόλη. Οι αρχές και τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως τουλάχιστον 6 λιοντάρια, 6 τίγρεις, 8 αρκούδες και ένας ιπποπόταμος βρέθηκαν να περιφέρονται στις γειτονιές της πόλης. Πολίτες κατέγραψαν επίσης με τα κινητά τους τηλέφωνα κροκόδειλους οι οποίοι κολυμπούσαν στους δρόμους που θύμιζαν ποτάμια.
 
 
Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εντοπιστούν και να περιοριστούν όλα τα άγρια ζώα. Τρεις από τους φύλακες του ζωολογικού κήπου είναι μεταξύ των νεκρών, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους συνδέεται με τα άγρια ζώα.            
 
      
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν λύκους οι οποίοι κινούταν σε αγέλη κοντά σε ένα νοσοκομείο ενώ νωρίτερα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για έναν ιπποπόταμο ο οποίος τριγυρνούσε στην πόλη. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κατάφεραν με βέλη να ναρκώσουν το ζώο και να το μεταφέρουν πίσω στις εγκαταστάσεις. “Περίπου 20 λύκοι, οκτώ λιοντάρια, λευκές τίγρεις, τσακάλια, ιαγουάροι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή αγνοούνται. Μόνο τρεις από τους 17 πιγκουίνους μας κατέστη δυνατό να διασωθούν”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.    
 
                       

SVESTONOF
Πηγή: www.lifo.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ