Αρχική » Grid with Sidebar » Φιλοζωικός Τρίπολης: “Οι κυνηγοί είναι άρρωστοι…”

Φιλοζωικός Τρίπολης: “Οι κυνηγοί είναι άρρωστοι…”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, τονίζεται ότι “θα ζητηθεί από την εισαγγελία να δώσουν στις αστυνομικές αρχές οι κυνηγετικοί σύλλογοι στην Αρκαδία λίστα με τους κυνηγούς, τον αριθμό των σκύλων που έχει ο καθένας και να ελεγχθούν αν είναι δηλωμένα στο μητρώο του Δήμου, αν είναι τσιπαρισμενα, εμβολιασμένα και λοιπά”.
 
Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν τους κυνηγούς ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ και μιλάνε για αυτούς με απαξιωτικά λόγια. Ακολουθεί η ανακοίνωση που την παραθέτουμε αυτούσια αφού μεταξύ άλλων είναι τελείως ανορθόγραφη.
 
“Από πότε το δικαίωμα εξόντωσης της άγριας ζωής και μάλιστα για ευχαρίστηση είναι ανώτερο του δικαιώματος που έχει το κάθε ζώο στην ύπαρξη; Πόσο διασκεδαστικό είναι να χρησιμοποιείς ένα κυνηγοσκυλο για να σε βοηθήσει να εντοπίσεις το θήραμα σου και πόσο ακόμα πιο διασκεδαστικό είναι όταν το βρίσκεις αιτώ να σφαδάζει και να αργοπεθαίνει;;;;…..Δεν είναι διασκεδαστικό είναι ΑΡΡΩΣΤΟ! ! !
 
Πολλοί κυνηγοί δε, φωτογραφιζονται με τα σκυλιά τους βάζοντας και τίτλο “αληθινή αγάπη” και άλλα τέτοια “συγκινητικά ” λόγια για να δείξουν την αγάπη τους για τα ζώα….χα χα! Τα σκυλιά αυτά φυσικά δεν είναι δίπλα για να τους συντροφεύουν αλλά για πολύ συγκεκριμένο σκοπό…το κυνήγι!
 
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν στειρώσει τα σκυλιά τους. Δεν γίνεται ο καθένας να πετάει από εδώ και από εκεί τα κουτάβια που γεννήθηκαν επειδή αυτός δεν φρόντισε να μεριμνήσει να μην συμβεί. Τα κουτάβια μεγαλώνουν και πηγαίνουν στις πλατείες και στις γειτονιές ψάχνοντας τροφή για να επιβιώσουν.
 
Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Θα ζητήσουμε απο την εισαγγελία να δωσουν στις αστυνομικες αρχες οι κυνηγετικοι σύλλογοι στην Αρκαδια λιστα με τους κυνηγούς, τον αριθμό των σκύλων που έχει ο καθένας και να ελεγχθούν αν είναι δηλωμένα στο μητρώο του Δήμου, αν είναι τσιπαρισμενα, εμβολιασμένα και λοιπά.
 
Το ίδιο θα συμβεί και με τους κτηνοτρόφους…”

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ