Αρχική » Grid with Sidebar » Υποχώρηση των θηροφυλάκων στην Ζάκυνθο

Υποχώρηση των θηροφυλάκων στην Ζάκυνθο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το κυνήγι δέχθηκε σοβαρό πλήγμα εχθές στη Ζάκυνθο μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν Ζακυνθινοί κυνηγοί με αφορμή την “απόβαση” της στρατιάς των θηροφυλάκων στο νησί.
 
Τα δύο πλοία που μετέφεραν τους θηροφύλακες δεν αποβιβάστηκαν ποτέ στο λιμάνι της Ζακύνθου και ακόμη και ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο κ. Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος της Γ’ΚΟΠ ήταν persona non grata στην Ζάκυνθο. Οι τρεις συνδικαλιστές παρέμειναν στο λιμάνι της Κυλλήνης και μετά από αρκετές ώρες αναμονής κατάφεραν να φτάσουν στην Ζάκυνθο και να συνομιλήσουν με τις αρχές. Μεγάλες οι ευθύνες που τους αναλογούν αφού στην προσπάθεια τους να εδραιώσουν την θέση των κυνηγετικών οργανώσεων αποφάσισαν με βαρύγδουπα δελτία τύπου και επικοινωνιακές πρακτικές του “τσαμπουκά’ να δυναμιτίσουν μια κατάσταση την οποία γνώριζαν και τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταφέρει να την έχουν υπό έλεγχο με σωστή θηροφύλαξη. Τώρα το μήνυμα που έχει περάσει στον μη κυνηγετικό κόσμο είναι ότι οι κυνηγοί υποστηρίζουν τη λαθροθηρία, ότι δεν σέβονται τις απαγορεύσεις κλπ. Ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά και οι αντικυνηγετικές οργανώσεις κάνουν πάρτι. Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο τους νόμιμους κυνηγούς είναι τα δείγματα πανικού των συνδικαλιστών μπροστά στη αρνητική στάση που κρατάει ο υπουργός κ. Τσιρώνης στο αίτημα για συνάντηση, τα οποία τους οδήγησαν σε λανθασμένους χειρισμούς με αποτέλεσμα να πληγεί αφάνταστα η εικόνα του κυνηγιού.
 
Τελικά αποφασίστηκε την θηροφύλαξη να την αναλάβουν (όπως και κάθε χρόνο άλλωστε) οι τοπικοί θηροφύλακες και το δασαρχείο.
 
«Η κατάσταση είναι τραγική και είμαστε προ του κινδύνου επαπειλούμενων επεισοδίων που είναι προ των πυλών. Δεν μπορώ να κάνω πίσω και να υπαναχωρήσω για ζητήματα που απορρέουν των καθηκόντων μου. Δεν μπορώ να μην εφαρμόσω το Νόμο. Οι κυνηγοί στην τοποθέτηση τους έκαναν λόγο για εισβολή ξένων δυνάμεων. Δεσμεύτηκα οι έλεγχοι να γίνονται από εμάς και αν χρειαστώ βοήθεια θα ζητήσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα μετά και την επιστροφή του αρμόδιου Υπουργού  από το εξωτερικό, αλλά τι μέλει γενέσθαι δεν το γνωρίζουμε. Αν το Υπουργείο έχει συγκεκριμένη αντίληψη, αυτό δεν αλλάζει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είμαι εν αναμονή οδηγιών,  δεσμεύτηκα για τους ελέγχους να γίνουν από εμάς, και όποιος παράνομα συλληφθεί θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο δασάρχης κ.Θωμόπουλος.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Λευτέρης Νιοτόπουλος και ο Δήμαρχος κ. Παύλος Κολοκοτσάς, σε δηλώσεις τους στην ZantePress24, αναφέρθηκαν στη σημερινή εκδήλωση-διαμαρτυρίας.Αυτό κυνηγών αλλά και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη για το κυνήγι στις επόμενες 14 ημέρες.
 
Παύλος Κολοκοτσάς
 
«Είχαν σκεφτεί να στείλουν στη Ζάκυνθο και στα Στροφάδια 30 άτομα τα οποία θα διενεργούσαν ελέγχους για παράνομη θήρα. Υπήρξαν αντιδράσεις από τους κυνηγούς του νησιού και είναι κάτι που δεν το δεχόμαστε να συμβεί σαν νησί. Τελικά αποφασίστηκε Δασαρχείο, και Συνομοσπονδία να κάνουν προληπτικούς ελέγχους τις επόμενες δέκα ημέρες χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν σημαντικότερα άλλωστε προβλήματα να λύσουμε στο νησί από το αν κάποιοι θα πάνε στα βουνά να κυνηγήσουν».
 
Λευτέρης Νιοτόπουλος
 
«Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από τους κυνηγούς για το κλιμάκιο θηροφυλάκων που έφτασε σήμερα στη Ζάκυνθο. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Δασοφυλακή όπου αποφασίστηκε το Δασαρχείο σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία (Κυνηγετική) να διενεργήσουν ελέγχους. Το κλιμάκιο των θηροφυλάκων που ήρθε, είναι στη διάθεση του Δασάρχη, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί».

SVESTONOF
 
του Κώστα Λουρή με πληροφορίες από το zantepress24
 
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ