Αρχική » Grid with Sidebar » Τσιρώνης: Ακόμα και η ηρωίνη πρέπει να είναι νόμιμη με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας

Τσιρώνης: Ακόμα και η ηρωίνη πρέπει να είναι νόμιμη με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την άποψη πως όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στα «Νέα».
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός, προσωπική του άποψη είναι ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους.
 
«Θα έλεγα, μάλιστα, πως είναι απαράδεκτο οι ουσίες να απαγορεύονται, γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια των λαθρεμπόρων. Όσοι στηρίζουν, εδώ και εξήντα χρόνια, την απαγόρευση, ας μου εξηγήσουν τις εικόνες στο Μενίδι, στην Ομόνοια, στον Αγιο Παντελεήμονα. Δεν τα βλέπουν; Ας κάνουν τον απολογισμό τους. Το ίδιο συνέβη και στις ΗΠΑ με την ποταπαγόρευση του Μεσοπολέμου. Το αλκοόλ είναι από τις πιο τοξικές και εξαρτησιογόνες ουσίες. Αν αύριο το απαγορεύσουμε, θα γλιτώσουμε από αυτό ή τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα; Δεν μπορούμε να μιλάμε για τους κινδύνους της νομιμοποίησης, χωρίς να αναφερόμαστε στους κινδύνους της απαγόρευσης», σημείωσε.
 
Ο υπουργός, τόνισε ότι δεν μιλάει για νομιμοποίηση τύπου «μπορώ να τη βρω στο περίπτερο», αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός νοσοκομείων. «Ανάλογα με την ουσία, μπορούμε να μιλάμε για ιδιοπαραγωγή, για ειδική σφραγίδα, για κέντρα, όπως αυτά στη Σουηδία. Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής» πρόσθεσε.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ