Αρχική » Grid with Sidebar » Τραυματισμένο ζαρκαδάκι διασώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας

Τραυματισμένο ζαρκαδάκι διασώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ην Τρίτη, 29 – 5 – 2018, στη δασικη περιοχη Προμαχων του δημου Αλμωπιας της Π.Ε. Πέλλας, ο κ. Μπάτσης Γιώργος, κυνηγός και μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, εντόπισε ενα τραυματισμενο ζαρκαδι ηλικίας λιγων ημερων σε δασική περιοχή.  Ο κ. Μπάτσης ειδε το ζαρκαδάκι πεσμένο στην ακρη δασικου δρομου και σταματησε να δει τι εχει.
 
Διαπίστωσε πως το νεαρό θηλαστικό είχε σπάσει το δεξι μπροστινό του ποδι και γι αυτό δε μπορούσε να κινηθεί. Άμεσα ενημερωσε το θηροφυλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας και μαζί μετέφεραν το τραυματισμένο ζώο στον κτηνιατρο της περιοχης, κ. Παλαμιδα Παρη για τις πρωτες βοηθειες.
 
 
Ο κ. Παλαμίδας, όπως κάθε φορά που έχει ζητηθεί η συνδρομή του, φρόντισε  αφιλοκερδώς το ζαρκαδάκι και του παρεσχεσε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Δασαρχείο Αλμωπίας, και συμφωνήθηκε επειδή είχε πλέον βραδιάσει, να φιλοξενηθεί το ζαρκαδάκι από το θηροφύλακα του Συλλόγου και το επόμενο πρωί να μεταφερθεί στο Δασαρχείο, οπως και έγινε.
 
Την επόμενη μέρα, αφού παραδόθηκε το ζώο από το θηροφύλακα του Κ.Σ. Αλμωπίας στο Δασαρχείο, σταλθηκε στην θεσσαλονικη σε κέντρο περίθαλψης για περεταίρω ιατρικη φροντιδα.
 
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμωπίας, ευχαριστεί θερμά τον κυνηγό κ. Μπάτση Γεώργιο και τον κτηνίατρο κ. Παλαμίδα Πάρη για το ανιδιοτελές ενδιαφέρον και την ουσιαστική τους συνδρομή στη διάσωση του άτυχου ζαρκαδιού. 
 
Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας,
 
 Ο Πρόεδρος                                ο Γεν. Γραμματέας
 
Βασίλης Καραδήμος                        Στέφανος Μπούραλης
 
 

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ