Αρχική » Grid with Sidebar » Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν…VIDEO

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου.

SVESTONOF

Θρήνος στην περιοχή Χελμός των Καλαβρύτων. Λίγο πριν τις 16:00, νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αναρριχητές, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το απόγευμα του Σαββάτου. Οι τρεις άτυχοι άντρες εντοπιστηκαν στην περιοχη «Ύδατα Στύγος», δίπλα από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

«Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Korinthos TV, ο ένας και των τριών αναρριχητών ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία, μόνιμος κάτοικος Πάτρας. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση, ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από τη Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Ίχνη χιονοστιβάδας στη Στύγα – «Πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές» λέει το Χιονοδρομικό

Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός. Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.

Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ