Αρχική » Grid with Sidebar » Το περίστροφο του Βαν Γκογκ βγαίνει σε δημοπρασία

Το περίστροφο του Βαν Γκογκ βγαίνει σε δημοπρασία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το περίστροφο μάρκας Λεφοσέ με το οποίο ο Βαν Γκογκ φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα θα βγει στο σφυρί στο Παρίσι στις 19 Ιουνίου με την αξία του να εκτιμάται από 40.000 έως 60.000 ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Ντρουό που θα οργανώσει την πώληση.
 
Το όπλο βρήκε ένας γεωργός το 1965 στον αγρό όπου είχε βρεθεί τραυματισμένος o ιμπρεσιονιστής ζωγράφος στις 27 Ιουλίου 1890 στο Οβέρ-σιρ-Ουάζ στην περιοχή Βαλ-ντ-Ουάζ της βόρειας Γαλλίας. Το όπλο παρουσίασε σε έκθεσή του το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ το 2016.
 
Παρότι η πιστοποίηση του όπλου δεν θα αποδειχτεί ίσως ποτέ επίσημα, η προέλευσή του θεωρείται σημαντική.
 
Το περίστροφο των 7 χιλιοστών, όπως αυτό της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ, παραδόθηκε μετά την εύρεσή του στον ιδιοκτήτη του πανδοχείου όπου ο ζωγράφος διέμενε στις 29 Ιουλίου 1890. ‘Εκτοτε, το περίστροφο έμεινε στην ίδια οικογένεια, στα χέρια των απογόνων της.
 
“Το διασημότερο όπλο στην ιστορία της τέχνης” όπως το αποκαλούν ορισμένοι ειδικοί, το όπλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, κατά την παρουσίαση του βιβλίου “Άραγε βρέθηκε το όπλο της αυτοκτονίας;” του Αλέν Ροάν.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ