Αρχική » Grid with Sidebar » Το νεο SUV της Volkswagen

Το νεο SUV της Volkswagen

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Την έκθεση του Σάο Πάολο επέλεξε η Volkswagen για να παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο το concept car από το οποίο θα προκύψει το μικρότερο εκτός δρόμου μοντέλο της γκάμας της. Το Taigun είναι ένα SUV με μήκος μόλις 3,86 m, με χώρους για τέσσερις επιβάτες και μεταξόνιο 2,47 m.  Το πλάτος του πρωτότυπου μοντέλου είναι 1,73 m και το ύψος 1,57 m.

Τα σημαντικά νέα αφορούν την παρουσία κάτω από το καπό ενός 3κύλινδρου κινητήρα 1.000 cc, με απευθείας ψεκασμό και turbo. Ως αποτέλεσμα, η μέγιστη ισχύς ανεβαίνει στα 110 PS και η μέγιστη ροπή 17,8 kgm στις 1.500 rpm. Ζυγίζοντας κάτω από 1.000 kg, το Taigun επιταχύνει στα 100 km/h σε 9,2 sec και φθάνει σε τελική τα 186 km/h. Η μέση κατανάλωση είναι 4,5 lt/100 km. Το αυτοκίνητο παραγωγής βέβαια δύσκολα θα διατηρήσει ένα τόσο χαμηλό βάρος.

Οπτικά, το Taigun ξεχωρίζει από τα μυώδη φτερά, τους τροχούς των 17 ιντσών (πατούν σε εκτός δρόμου ελαστικά διαστάσεων 205/50), τα φωτιστικά σώματα που ενώνονται με τη μάσκα, τις προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, τις ράγες οροφής με σποτάκια LED, αλλά και τις κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες. Ιδιαίτερα νεανικό και λιτό το εσωτερικό, «δείχνει» ξεκάθαρα το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί η έκδοση παραγωγής. Ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο 280 lt, που αυξάνεται στα 987 όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο newsauto.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ