Αρχική » Grid with Sidebar » Το θεριο του Αλμυρου

Το θεριο του Αλμυρου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από ένα μεγάλο γουρούνι που θηρεύτηκε στη Σάμο. Δυστυχώς το ρεπορτάζ δεν ήταν δικό μας, εμείς αναδημοσιεύσαμε την είδηση από ένα blog και έτσι δεν είχαμε όλες τις πληροφορίες που μας ζητάτε. Το ρεπορτάζ έλεγε ότι το γουρούνι ήταν 200 κιλά αλλά δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ των μελών του site εάν ήταν καθαρό 200 κιλά. 

Επικοινώνησε μαζί μας ένας φίλος του ihunt.gr και μας είπε για ένα κυνήγι που έκανε μια παρέα από τον Αλμυρό Βόλου το 2008. 

Σ’ αυτό το κυνήγι θηρεύτηκε αυτό το θερίο που βλέπετε στη φωτογραφία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν 26 Νοεμβρίου του 2008 όταν η παρέα από τον Αλμυρό, της οποίας μέλος είναι ο Χουλιάρας Γεώργιος και ο Χουλιάρας Κωνσταντίνος, ξεκίνησαν  για το καθιερωμένο κυνήγι αγριόχοιρου στην περιοχή.

Όταν βρήκαν τον ντορό από το γουρούνι δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο κάπρο. Επειδή στην παρέα έχουν χάσει πολλά σκυλιά από χτυπήματα αγριογούρουνων όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί και να προσπαθήσουν να προφυλάξουν τα σκυλιά. 

Τα σκυλιά δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν το αγριογούρουνο το οποίο είχε γιατακιάσει σε ένα πολύ “κλειστό” κομμάτι του βουνού. Η βλάστηση ήταν πουρνάρι και κέδρο. 

Στη φωτογραφία, δεξιά είναι ο κ. Χουλιάρας Γεώργιος που θήρευσε το γουρούνι ανήμερα των γενεθίων του. Εδώ είναι με ένα γουρούνι που θηρεύτηκε φέτος

Ευτυχώς, γρήγορα το αγριογούρουνο πέρασε από το καρτέρι που ήταν ο Χουλιάρας Γεώργιος και με την πρώτη τουφεκιά κατορθώνει να σπάσει τα πίσω πόδια του ζώου. Ήταν τόσο μεγάλο το γουρούνι, που σύμφωνα με τους παρόντες, δάγκωσε μια αγριελιά και κατόρθωσε να την κόψει. Γρήγορα όμως δέχθηκε και τη χαριστική βολή και το γουρούνι ήταν πλέον νεκρό.

Τα μέλη της παρέας έτρεξαν όλα με μεγάλη αγωνία να δουν το θεριό που είχε χτυπήσει ο κ. Γιώργος. Η ζυγαριά σταμάτησε στα 195 κιλά και το καθαρό κρέας του ζώου ήταν 110 κιλά. Τέτοια γουρούνια είναι πολύ σπάνια πλέον. Τα δε δόντια του αγριογούρουνου ήταν 23 εκατοστά. 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τα λένε όλα. Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα για την παρέα από τον Αλμυρό και να κυνηγούν πάντα αγαπημένοι και προπάντων με ασφάλεια.

Επιμέλεια iHunt.gr – Ευχαριστούμε τον Χουλιάρα Κων/νο για τις φωτογραφίες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ