Αρχική » Grid with Sidebar » Το κουνάβι που βύθισε στο σκοτάδι το Κιλκίς

Το κουνάβι που βύθισε στο σκοτάδι το Κιλκίς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ενα κουνάβι που προσπάθησε να ζεσταθεί πάνω στους μετασχηματιστές του υποσταθμού του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ του Κιλκίς, έχασε την ζωή του και προκάλεσε διακοπή ρεύματος στην πόλη και στα χωριά του δήμου, το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου.

SVESTONOF

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού eidisis.gr, το βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από το σώμα του άτυχου ζώου, έθεσε εκτός λειτουργίας και τους δυο μεγάλους μετασχηματιστές του υποσταθμού, γεγονός πολύ σπάνιο, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του ρεύματος στην περιοχή από τις 8:20 μέχρι τις 10 το βράδυ, χωρίς καμμία δυνατότητα εναλλακτικής ηλεκτροδότησης του δικτύου.

Το άτυχο κουνάβι βρέθηκε ακριβώς στο σημείο διασύνδεσης των δυο μεγάλων μετασχηματιστών υψηλής τάσης, θέτοντάς τους ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας και τους δυο.

Τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς κινήθηκαν άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης και, σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου, η επαναλειτουργία του υποσταθμού έγινε γρήγορα, αν κανείς υπολογίσει το μέγεθος της βλάβης και των διαδικασιών που απαιτούνται από το πρωτόκολλο για την ασφαλή αποκατάστασή της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να επέμβουν τεχνικοί και του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, στον οποίο και ανήκει το τμήμα υψηλής τάσης του σταθμού, τεχνικοί που δεν εδρεύουν στο Κιλκίς.

Μπορεί η βλάβη να ήταν σοβαρή και κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισαν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς στην εφημερίδα μας, αλλά δεν άφησε πίσω της ζημιές, όπως αποδείχθηκε και από τους ελέγχους που ακολούθησαν στον υποσταθμό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ