Αρχική » Grid with Sidebar » Του επιτέθηκε πούμα και το έπνιξε με γυμνά χέρια

Του επιτέθηκε πούμα και το έπνιξε με γυμνά χέρια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το νεαρό πούμα τραυμάτισε τον άνδρα στο πρόσωπο και τον καρπό, αλλά εκείνος κατάφερε να αντισταθεί και να απελευθερωθεί.
 
Ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση στο βόρειο Κολοράντο από ένα πούμα την ώρα που έκανε τζόκινγκ. Το αιλουροειδές του όρμησε, εκείνος έδωσε μάχη και τελικά σκότωσε το λιοντάρι πνίγοντάς το, όπως αναφέρει το Associated Press.
 
Ο άνδρας έτρεχε στο Horsetooth Mountain Open Space κοντά στο Fort Collins τη Δευτέρα όταν άκουσε θορύβους πίσω του. Σταμάτησε και προσπάθησε να ελέγξει αν κάποιος τον παρακολουθούσε, όπως αρχικά υπέθεσε, όταν δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Colorado Parks and Wildlife που διαχειρίζεται 41 πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες και φροντίζει για τη διαφύλαξη χλωρίδας και πανίδας σε αυτά.
 
Οι ίδιοι ανακοίνωσαν πως το νεαρό πούμα είναι πιθανό να κινητοποιήθηκε λόγω της κίνησης του άνδρα και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο και τον καρπό, αλλά εκείνος κατάφερε να αντισταθεί και να απελευθερωθεί. Πλέον νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.
 
Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του ζώου. Επίσης, ο άνδρας δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει αναλυτική κατάθεση. Σε πρώτη φάση κατέθεσε ότι έπνιξε το πούμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ιατρική εξέταση που έγινε σε αυτό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου του Colorado Parks and Wildlife, Rebecca Ferrell.
 
Το ζώο ήταν ενός έτους και το τεστ λύσσας στο οποίο υποβλήθηκε, ήταν αρνητικό.
 
 
 

 
Η Ferrell ανακοίνωσε πως ο άνδρας αμύνθηκε για τη ζωή του “και έπραξε ως όφειλε”, ενώ η μάχη του ήταν με γυμνά χέρια καθώς δεν έφερε πάνω του απολύτως τίποτα.
 
Οι επιθέσεις πούμα σε ανθρώπους είναι σπανιότατες καθώς τα ζώα αυτά συνηθίζουν να τους αποφεύγουν. Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν καταγραφεί λιγότεροι από 20 θάνατοι από επίθεση πούμα.
 
Στο Κολοράντο, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός πούμα, μόλις 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αυτά και έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι από το 1990 μέχρι σήμερα.
 
Το πούμα ή αλλιώς κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής, ζει σ’ όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα είναι η ουρά, ενώ το βάρος του φτάνει στα 120 κιλά. Μπορεί να κάνει άλματα 6 μ. και περισσότερο.Φτάνει σε ταχύτητα περίπου τα 80 km/h.
 
https://www.news247.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ