Αρχική » Grid with Sidebar » Τουφεκιστηκαν οι πρωτες μπεκατσες για τη φετινη περιοδο

Τουφεκιστηκαν οι πρωτες μπεκατσες για τη φετινη περιοδο

by iHunt

SVESTONOF

Είχαμε γράψει την Παρασκευή ότι ο Γιάννης Ρεφειάδης, ένας κυνηγός που γνωρίζει την μπεκάτσα και το κυνήγι της όσο λίγοι, θα έκανε την πρώτη του εξόρμηση αυτό το Σαββατοκύριακο. Όντως ο Γιάννης μαζί με τον καλό του φίλο Άλεξ και τα τέσσερα σκυλιά τους δύο Γαλλικά μπράκ και δύο πόιντερ αποφάσισαν να κάνουν σήμερα την πρώτη τους εξόρμηση. 

Περιοχή σε υψόμετρο 950 περίπου μέτρων στην οροσειρά της Ροδόπης, επέλεξαν για την πρώτη τους εξόρμηση και βλάστηση οξιά και δρυ.

Η θερμοκρασία το πρωί ήταν λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας ψιλόβρεχε.  Οι δυο κυνηγοί κατάφεραν να σηκώσουν και να τουφεκίσουν 2 διαφορετικές κάνοντας συνολικά τέσσερα σηκώματα.  Η μια μπεκάτσα φάνηκε ότι έπεσε άλλα μάλλον ξανασηκώθηκε κάνοντας ένα από τα γνωστά της κόλπα.

Σημασία έχει όμως ότι οι μπεκάτσες ήρθαν και κρίνοντας από την κατάσταση που βρίσκεται ο βιότοπός τους μάλλον σκοπεύουν να μείνουν. Οι πολλές βροχές, ειδικά όμως αυτές των τελευταίων ημερών είναι βροχές ικανές να κρατήσουν τις μπεκάτσες. Και είναι οι βροχές που βοήθησαν τις μπεκάτσες να επισκεφθούν τη χώρα μας νωρίτερα από ότι συνήθως .Επίσης επειδή έχει βρέξει παντού, οι μπεκάτσες σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Γιάννης Ρεφειάδης αναμένεται να είναι σκόρπιες. 

Ακόμη μας είπε ότι κυνηγοί ορτυκιών σήκωσαν μπεκάτσες σε καλλιέργειες βαμβακιού στην Κομοτηνή.

Ας ελπίσουμε να είναι μια καλή χρονιά η φετινή.

demobanner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ