Αρχική » Grid with Sidebar » Τι λέει ο Κ.Σ. Κομοτηνής για το νομοσχέδιο που πάει στην Κυπριακή Βουλή

Τι λέει ο Κ.Σ. Κομοτηνής για το νομοσχέδιο που πάει στην Κυπριακή Βουλή

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με θετικό μάτι βλέπει το νέο νόμο που προωθεί στην κυπριακή Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με αυτόν «πέφτει» το ηλικιακό όριο απόκτησης κυνηγετικής άδειας και άρα χρήσης όπλου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, το ηλικιακό όριο ορίζεται πλέον στα 14 έτη –και όχι στα 18 που ισχύει σήμερα- εν τούτοις οι ανήλικοι επίδοξοι κυνηγοί για να λάβουν την άδεια θα πρέπει να ολοκληρώσουν έναν κύκλο μαθημάτων αναφορικά με τη χρήση των όπλων και τη φύση των πτηνών. 
 
Επίσης, οι ανήλικοι κυνηγοί θα μπορούν να επιδίδονται στο συγκεκριμένο χόμπι μόνο με τη συνοδεία κάποιου συγγενούς πρώτου βαθμού ή από συγκεκριμένο άτομο που θα έχει εξουσιοδοτηθεί από την οικογένεια τους. 
 
Σχολιάζοντας την πρόταση νόμου του κυπριακού κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης, ο οποίος είπε στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm: «Εδώ ισχύει ότι πρέπει να κλείσεις τα 18 χρόνια και μετά, να ενηλικιωθείς και μετά. Η άποψη η προσωπική η δική μου είναι ότι καλά θα κάνουνε τουλάχιστον αν όχι από τα 14, από τα 16 χρόνια να μπορούν οι έφηβοι να βγάλουν κυνηγετική άδεια. Τα παιδιά τα σημερινά είναι πιο ώριμα από ότι ήμασταν εμείς σε αυτή την ηλικία. Ξεκινάνε την σκοποβολή από τα 14 -είναι κάτι διαφορετικό- αλλά μαθαίνουν τον χειρισμό του όπλου. Να κρατάνε όπλο, να έρχονται πιο κοντά με την φύση, είναι πολλά τα υπέρ όταν ξεκινάει ένα παιδί νωρίς από ότι όταν ξεκινάει στα 18»
 
Πάντα κατά την άποψη του κου Καραφύλλη, ο οποίος σημειώνει ότι τα 14 έτη είναι ηλικιακό όριο σε πολλές πολιτείες της Αμερικής και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης,  «είναι καλύτερο για τα παιδιά από 16 ετών τουλάχιστον να εξοικειώνονται και να έρχονται πιο κοντά στην φύση. Εδώ, βλέπουμε φαντάρους που πάνε 18 χρονών και φοβούνται να πιάσουν το όπλο».
 
Όσο για την κυνηγετική περίοδο, αυτή θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι περιμένουν τη σχετική διάταξη. Ενδιαμέσως όμως οι κυνηγοί της Ροδόπης οργανώνουν ένα καλοκαιρινό γλέντι με την πρόσκληση να είναι ανοικτή για όλους, όπως λέει ο κος Καραφύλλης. Το Σάββατο 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το γλέντι στον πυρήνα του συλλόγου στην παλιά οδό Κομοτηνής-Ξάνθης. 
 
http://www.xronos.gr/

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ