Αρχική » Grid with Sidebar » Τεράστια επιχείρηση της Interpol: Κατασχέθηκαν πύθωνες, παπαγαλάκια, κροκόδειλος

Τεράστια επιχείρηση της Interpol: Κατασχέθηκαν πύθωνες, παπαγαλάκια, κροκόδειλος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ενα βαλσαμωμένο λιοντάρι, ένας κροκόδειλος, πύθωνες, μέχρι και κρανία μπαμπουίνων κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διεθνή επιχείρηση της Interpol για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου άγριων ζώων.
 
Μόνο τον Μάιο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε 92 χώρες συνολικά 27.000 ερπετά, 4.000 πουλιά, 48 ζωντανά πρωτεύοντα και 14 αιλουροειδή, ενώ ταυτοποιήθηκαν 1.400 ύποπτοι.
 
Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Interpol δείχνουν μικρά παπαγαλάκια μέσα σε χαρτοκιβώτιο, έναν κροκόδειλο που κατασχέθηκε κοντά σε βάλτο στον Ισημερινό και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι.
 
 
Επίσης κατασχέθηκαν 43 τόνοι κρέατος από αρκούδες, ζέβρες και ελέφαντες, 1,3 τόνος ελεφαντόδοντου και επτά τομάρια αρκούδων, μεταξύ των οποίων και δύο από πολικές. Επιπλέον, στο Βιετνάμ κατασχέθηκαν περίπου 4 τόνοι παγκολίνων και στον Καναδά 18 τόνοι χελιών. Ακόμη, στις αποσκευές δύο επιβατών, που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν από το Λος Αντζελες προς την Ασία, βρέθηκαν ζωντανές χελώνες.  
 
 
Τέλος, στη Γαλλία οι τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν ζωντανούς πύθωνες, έναν βόα, αλλά και ένα κεφάλι κροκόδειλου, κρανία μπαμπουίνων και καύκαλα από χελώνες. Στο αεροδρόμιο του Ρουασί οι τελωνειακοί εντόπισαν το τομάρι μιας πολικής αρκούδας που είχε σταλεί από την Αρμενία και είχε ως τελικό προορισμό την Ολλανδία.
 
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP
Φωτογραφίες: Interpol

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ