Αρχική » Grid with Sidebar » Τα Ελληνικά Μπρετόν στην κορυφή της Ευρώπης…VIDEO

Τα Ελληνικά Μπρετόν στην κορυφή της Ευρώπης…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η αφρόκρεμα των Επανιέλ Μπρετόν από εννέα χώρες από όλη την Ευρώπη διαγωνίστηκε στα τερέν της Θεσσαλονίκης για την κορυφαία ευρωπαϊκή δοκιμασία το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Βουλγαρία και Ελλάδα με 31 συνολικά σκύλους συμμετείχαν σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επανιέλ Μπρετόν που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.
 
 
H ελληνική εθνική ομάδα
 
Η Ελλάδα κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και ταυτόχρονα ο Δημήτρης Μπατσιούδης καταφέρει με μαεστρία να οδηγήσει το Επανιέλ MITAKOS VENTUS RONTI του Απόστολου Μητάκου στο να κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.
 
Τεράστια επιτυχία όχι μόνο για τον κυναγωγό και τον ιδιοκτήτη αλλά γενικότερα για την ελληνική κυνοφιλία.
 
Τέτοιες επιτυχίες βοηθούν στην ανάπτυξη της φυλής αλλά μπορούν να προσελκύσουν και νέους ανθρώπους στην κυνοφιλία.
 

SVESTONOF
Εθνική ομάδα
 
Η Eθνική ομάδα εκλέχθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Πρόεδρο του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος Χρήστο Καλφόπουλο και αποτελούνταν από MITAKOS VENTUS RONTI του Απόστολου Μητάκου με κυναγωγό τον Δημήτρη Μπατσιούδη, τον ΗΑΝΙΒΑL EXSERON του Γιώργου Σιάμκα με κυναγωγό τον Αχιλλέα Γιάππο, τον ADAM DE SAINT ATHANASE OUEST DE THESSALONIQUE του Ανέστη Τσιφλικίδη με κυναγωγό τον Δημήτρη Μπατσιούδη, τον STRIMONA’S F.I. IONAS των Θεοχάρη-Φραγγίδη με κυναγωγό τον Αχιλλέα Γιάππο και αναπληρωματικό σκύλο το RENO MARKOPOULIOTIS του Γιώργου Μαρκοπουλιώτη με κυναγωγό τον ίδιο.
 
Οι περισσότερες από τις αποστολές των εθνικών ομάδων είχαν φθάσει στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα αφού όλη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αγώνες με απονομή CAC-CACIT.
 
Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η μορφολογική εξέταση των σκύλων που θα συμμετείχαν στους αγώνες καθώς και κλήρωση για τη διαμόρφωση των τερέν.
 
 
Φέρμα του Nadal de Penalober, από την Ισπανία, 2ος Εξαίρετος το Σάββατο και 3ος Εξαίρετος την Κυριακή.  
 
Μετά την κλήρωση, ο Ομιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος είχε προγραμματίσει το επίσημο γεύμα για τις αποστολές και τους κριτές αλλά δυστυχώς αρκετές από τις εθνικές ομάδες σνόμπαραν την εκδήλωση και έλαμψαν διά της απουσίας τους.
 
Σάββατο
 
Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στη διοργάνωση και μετά οι υπεύθυνοι των τερέν οδήγησαν τους διαγωνιζόμενους στα τέσσερα τερέν.
 
Οι μεγάλες καθυστερήσεις και η έλλειψη συνεννόησης των διοργανωτών είχαν σαν αποτέλεσμα ο αγώνας να αρχίσει μετά τις 11 δημιουργώντας εκνευρισμό σε αρκετές ομάδες.
 
Η δημιουργία των τερέν έφερε μεγάλα προβλήματα, ειδικά στους ξένους κυναγωγούς, αφού είχαν κληρωθεί να τρέχουν σε περισσότερα από ένα τερέν και δεν είχαν φροντίσει οι διοργανωτές να υπάρχει κάποιος να τους οδηγεί από το ένα τερέν στο άλλο. Ας είναι καλά το ελληνικό φιλότιμο των θεατών οι οποίοι ήταν ελάχιστοι.
 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στον τερέν 4 η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εξαιρετικά αφού ο MITAKOS VENTUS RONTI έκανε μια εξαιρετική διαδρομή και κατάφερε να πάρει δύο πόντους και να εξασφαλίσει το CAC στο τερέν του.
 
O Δημήτρης Μπατσιούδης αγκαλιά με τον Πρωταθλητή Ευρώπης.
 
Πολύ καλή παρουσία και για τον ADAM De SAINT ATHANASE στάθηκε όμως άτυχος και δεν μπόρεσε να μπει στην βαθμολογία. Εξαιρετική παρουσία για την ισπανική ομάδα η οποία εντυπωσίασε και κατάφερε να κερδίσει το 2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ με τον Nadal de Penalober και κυναγωγό τον εξαιρετικό Luis Fuentes.
 
Ο σκύλος όμως που δεν είχε την παρουσία που όλοι περίμεναν ήταν ο Flam du Vallon de la Rigaude με κυναγωγό τον Jean Francois Maiques.
 
Οι προσδοκίες για τον Flam που έχει κερδίσει σχεδόν όλους τους τίτλους στη Γαλλία ήταν μεγάλες, αλλά δυστυχώς δεν έπεισε με την παρουσία του.
 
Στο τερέν 1 ο Laf od Pantica από την Ουκρανία με κυναγωγό τον Cakic Aleksander έκανε μια καλή διαδρομή, πήρε έναν ωραίο πόντο αλλά κάποιες μικρολεπτομέρειες του στέρησαν το CAC.
 
Επίσης στη βαθμολογία με Πολύ Καλός μπήκε και ο Gwen de Rozenn Brug του Γάλλου Remy Ribes που πήρε έναν οριακό πόντο και γενικά δεν εντυπωσίασε με την παρουσία του.
 
Καλή διαδρομή έκανε και Hanibbal Ex Serron με κυναγωγό τον Αχιλλέα Γιάππο αλλά δυστυχώς δεν βρήκε πουλιά.
 
Στο τερέν 3 ο μόνος σκύλος που μπήκε στη βαθμολογία ήταν ο Gol de Antxiso από την Ισπανία με κυναγωγό τον Emiligno Rodriquez.
 
 
Ο κ. Φραγγίδης με την κ. Stefanova στην εξέταση μορφολογίας.   
 
Τελικά κανένας άλλος σκύλος δεν πήρε CAC στο τερέν του και έτσι ο MITAKOS VENTUS RONTI πήρε το CACIT της ημέρας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έγινε η αξιολόγηση που γίνεται στο τέλος της ημέρας από τους κριτές. Από αναβολή σε αναβολή πήγε και τελικά ποτέ δεν έγινε η αξιολόγηση.
 
 
Κυριακή
 
Στο τερέν 1 σχεδόν όλοι οι σκύλοι είχαν την ευκαιρία τους, αφού υπήρχαν αρκετά ζευγάρια πέρδικες στο τερέν παρά το γεγονός ότι στα τερέν υπήρχαν αρκετοί κυνηγοί που είχαν βγει εκπαιδευτικό και άθελά τους δημιουργούσαν πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.
 
Συνολικά τέσσερα σκυλιά μπήκαν στη βαθμολογία και τα δύο από αυτά ήταν της ελληνικής ομάδας και έτσι της χάρισαν την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
 
Πρώτος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ με CAC και CACIT ο MITAKOS VENTUS RONTI του Απόστολου Μητάκου με κυναγωγό τον Δημήτρη Μπατσιούδη.
 
Καλή διαδρομή και δύο πόντοι χάρισαν το CAC και το CACIT στον RONTI παρά κάποια μικρά σταματήματα και μια λευκή φέρμα.
 
H ισπανική εθνική ομάδα.   
 
Η βαθμολογία αυτή σε συνδυασμό με τη βαθμολογία της προηγούμενης ημέρας χάρισαν στον MITAKOS VENTUS RONTI τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης για το 2016. Δεύτερος σκύλος στην κατάταξη του τερέν 1 με χαρακτηρισμός RCAC και RCACIT ήταν ο ελληνικής εκτροφής σκύλος ADAM DE SAINT ATHANASE του Ανέστη Τσιφλικίδη με κυναγωγό τον Δημήτρη Μπατσιούδη.
 
 
Μια από τρεις φέρμες του 3oυ Πρωταθλητή Ευρώπης ADAM DE SAINT ATHANASE του Ανέστη Τσιφλικίδη
 
Ο Adam είναι ένας νεαρός σκύλος (μικρότερος από δυο χρονών) όμως έδειξε μεγάλες δυνατότητες και σίγουρα το μέλλον του ανήκει.
 
Εδειξε εξαιρετική νοοτροπία και είχε μεγάλη ευκολία να βρει θηράματα όπως και και ο MITAKOS VENTUS RONTI. Και τα δυο σκυλιά έδειξαν ότι είναι κυνηγοί και έχουν μεγάλη αίσθηση θηράματος.
 
Τον χαρακτηρισμό 3ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ κέρδισε ο Nadal de Penalober του Luis Fuentes κάνοντας μια εξαίρετη διαδρομή και παίρνοντας έναν μεγάλο πόντο με μια πολύ εκφραστική φέρμα στα όρια ενός χέρσου χωραφιού με μια σταριά.
 
Οι κριτές περίμεναν μια μεγαλύτερη εκρηκτικότητα στην έρευνά του και για αυτό δεν βαθμολογήθηκε ψηλότερα.
 
Αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, λιγοστών δυστυχώς…
 
Ο Flam du Vallon de la Rigaude με κυναγωγό τον Jean Francois Maiques πήγε καλύτερα από την προηγούμενη ημέρα και με έναν ωραίο πόντο κέρδισε το 4ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.
 
Στα τερέν 2 και τερέν 3 δεν μπήκαν σκύλοι στη βαθμολογία ενώ στο τερέν 4 μπήκαν τέσσερις σκύλοι στη βαθμολογία με τον STRIMONAS FI IONAS των Θεοχάρη-Φραγγίδη και κυναγωγό τον Αχιλλέα Γιάππο να βαθμολογείται με το 3ος Πολύ καλός.
 
Ενα νεαρό σκυλί που έκανε πολύ καλή εμφάνιση και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον
 
Συμπεράσματα
 
Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ομάδα αφού κατάφερε να κάνει έναν άθλο. Κάτι που ίσως δεν πίστευε κανείς. Να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης στα Επανιέλ Μπρετόν.
 
Μια επιτυχία που μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα στην ανάπτυξη της φυλής στη χώρα μας.
 
Σε αυτό το πανευρωπαϊκό, που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε, είδαμε εξαιρετικά και πολύ υψηλού επιπέδου Επανιέλ Μπρετόν με την ομάδα της Ισπανίας να ξεχωρίζει.
 
Γρήγορους, με ποιότητα, εξαιρετικά ντρεσαρισμένους, με πολύ καλή νοοτροπία και δείχνοντας σταθερότητα στις εμφανίσεις τους και τις δύο ημέρες.
 
Η Γαλλία παρουσιάστηκε κάτω του αναμενόμενου και όπως έλεγαν πολλοί που έχουν δει και άλλα πανευρωπαϊκά ήταν μία από τις πιο μέτριες ομάδες που έχουν κατεβάσει τα τελευταία χρόνια.
 
Η Ιταλία δεν έβαλε ούτε έναν σκύλο στη βαθμολογία, αν και στους αγώνες που προηγήθηκαν του πανευρωπαϊκού ο Μak του Selmi έπαιρνε τα CAC το ένα μετά το άλλο.
 
Στα αρνητικά η μεγάλη γκρίνια για τις κρίσεις ειδικά από τους Γάλλους που μάλιστα κάποιοι από αυτούς απείλησαν και με καταγγελίες στην FCI φέρνοντας μνήμες από τη Σερβία, η προχειρότητα με την οποία διοργανώθηκε αυτό το μεγάλο γεγονός και φυσικά η απουσία φίλων του Επανιέλ Μπρετόν.
 
Ομως αυτό που μένει και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η εθνική ομάδα βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης και ο ελληνικής εκτροφής σκύλος MITAKOS VENTUS RONTI είναι πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016.
 
Ραντεβού το 2017 στην Κροατία!
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
Σάββατο 5 Μαρτίου
Τερέν 1
Κριτές MOLLINARI – STEFANOVA
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ Laf od Pantica – ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Cakic Aleksandar
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Gwen de Rozenn Brug – ΓΑΛΛΙΑ – Remy Ribes
Τερέν 2
Κριτές RECONDO – ARCABGELI
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία
Τερέν 3
Κριτές ΝΙΑΝΙΟΣ-BOITIER MURA
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία
Τερέν 4
Κριτές ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – KUGEL
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – CAC – CACIT Mitakos Ventus Ronti – ΕΛΛΑΔΑ – Δ. Μπατσιούδης
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ Nadal de Penalober – ΙΣΠΑΝΙΑ – Luis Fuentes
Κυριακή 6 Μαρτίου
Τερέν 1
Κριτές MOLLINARI – STEFANOVA
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – CAC – CACIT Mitakos Ventus Ronti – ΕΛΛΑΔΑ – Δ. Μπατσιούδης
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – RCAC – RCACIT Adam de Saint Athanase- ΕΛΛΑΔΑ – Δ. Μπατσιούδης
3os ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – Nadal de Penalober – ΙΣΠΑΝΙΑ – Luis Fuentes
4ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – Flam du Vallon de la Rigaude – ΓΑΛΛΙΑ – Jean Francois Maiques
Τερέν 2
Κριτές RECONDO – ARCABGELI
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία
Τερέν 3
Κριτές ΝΙΑΝΙΟΣ-BOITIER MURA
1ος Πολύ καλός Gol de Antxiso – ΙΣΠΑΝΙΑ – Emiligno Rodriquez
Τερέν 4
Κριτές ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – KUGEL
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ Barros de Los Casegos – ΒΕΛΓΙΟ – Moerbeke Waas Oosvlaanden
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ Geff du Canal de Lunel – ΓΑΛΛΙΑ – Remy Ribes
Πολύ καλός Strimonas Fi Ionas – Ελλάδα – Αχ. Γιάππος
Πολύ καλός Valdo Alessandro & Nicola – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – Nedeljkovic Aleksandar
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – Mitakos Ventus Ronti – ΕΛΛΑΔΑ – Δ. Μπατσιούδης
 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – Nadal de Penalober – ΙΣΠΑΝΙΑ – Luis Fuentes
 
3ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ADAM DE SAINT ATHANASE του Ανέστη Τσιφλικίδη
 
Βαθμολογία ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
 
ΕΛΛΑΔΑ 45 βαθμούς
ΓΑΛΛΙΑ 20 βαθμούς
ΙΣΠΑΝΙΑ 20βαθμούς
Η Γαλλία και η Ισπανία ισοβάθμησαν με 20 βαθμούς, αλλά τη δεύτερη θέση πήρε η Γαλλία γιατί είχε βαθμολογηθεί υψηλότερα στη μορφολογία.
 
Κωνσταντίνος Λουρής
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ