Αρχική » Grid with Sidebar » Τίτλοι τέλους για το “ΕΘΝΟΣ” και το “ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ”;

Τίτλοι τέλους για το “ΕΘΝΟΣ” και το “ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ”;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Είναι η δεύτερη εβδομάδα που δεν θα κυκλοφορήσει το ένθετο “ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ” που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη με την εφημερίδα Έθνος. Δυστυχώς εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, όμως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Η εταιρεία “Πήγασος ΑΕ” βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας και η Επιτροπή Εργαζομένων της “Πήγασος ΑΕ” εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να βρεθεί λύση για τα ιστορικά Μέσα του Ομίλου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
“Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα “Πηγασος” βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Ο εφιάλτης της πτώχευσης -χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι – και η μόνιμη απουσία απο τα περίπτερα ιστορικών εφημερίδων που συνέβαλαν επι δεκαετίες στην ενημέρωση σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης με δεκάδες αποκάλυψεις, έγκυρες αναλύσεις και ρεπορτάζ, είναι εδώ εξαιτίας σειράς λανθασμένων χειρισμών!
 
Για τους 430 εργαζόμενους στην “Πηγασος”, ο κίνδυνος του “ξαφνικού θανάτου” σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων, δικαιώματα που για την πλειονοτητα των εργαζομένων στη χώρα θεωρούνται – και σωστά – αυτονόητα. 
 
Οι εργαζόμενοι στην “Πήγασος” (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί) έχοντας, υπό αντίξοες συνθήκες, παλέψει για πολλούς μήνες να κρατήσουμε ζωντανές τις εφημερίδες και παρά τα προβλήματα που μοιραία δημιουργούνται εξαιτίας της καταγγελίας των δανείων της εταιρείας, διατράνωνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστουμε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ενα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου. 
 
Ειναι η ώρα της μάχης με στόχο να κρατηθούν στην ζωή, ιστορικές εφημερίδες που θα συνεχίσουν να συμβάλουν στον πλουραλισμο και στην πολυφωνία, συστατικά απαραίτητα για την Δημοκρατία. Ειναι η ώρα που όλοι (τράπεζες, κυβερνηση, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου) πρεπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία ως αγαθού για την ίδια την κοινωνία. Χωρις υπεκφυγές, χωρις σκοπιμότητες.
 
Με τίμιο, “καθαρό” λογο και κυρίως με πραγματική βούληση για να βρεθεί λύση!”.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ