Αρχική » Grid with Sidebar » Σύλληψη για νυχτερινή λαθροθηρία στην Ηλεία

Σύλληψη για νυχτερινή λαθροθηρία στην Ηλεία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το βράδυ της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του νομού Ηλείας κ.κ. Χριστόπουλος Χαράλαμπος, Λάττας Γεώργιος, Κορομηλάς Παναγιώτης και Μπόρας Παναγιώτης μαζί με τον Θηροφύλακα του Κ.Σ. Πύργου κ. Παπαγιάννη Αλέξανδρο, εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην θέση ‘Καλογερικά’ της Τ.Κ. Κούμανι, Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Περί ώρα 20.00 εντόπισαν και στη συνέχεια παρακολουθούσαν ύποπτο αγροτικό όχημα άνευ πινακίδων. Για το συγκεκριμένο όχημα, είχαν δεχτεί τις τελευταίες μέρες καταγγελίες ότι λαθροθήρευε. 
 
Κάποια στιγμή ο οδηγός του απομακρύνθηκε από το όχημα του και φώτιζε με προβολέα τα γύρω χωράφια για την εξεύρεση θηραμάτων. Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο και οι θηροφύλακες με συντονισμένες ενέργειες τον ακινητοποίησαν για τον προβλεπόμενο έλεγχο. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι επέβαινε σε αυτό μόνο ο οδηγός και ότι δίπλα του, στο κάθισμα του συνοδηγού, βρισκόταν μία καραμπίνα παραποιημένη και γεμάτη με πέντε (5) εξάμπιλα φυσίγγια κατάλληλα για θήρα αγριόχοιρου. 
 
Ο οδηγός παραδέχτηκε την πράξη της παράνομης θήρας και οι θηροφύλακες προέβησαν στην σύλληψή του και στην κατάσχεση των μέσων αυτής (όχημα, καραμπίνα, φυσίγγια, προβολέα).
 
Στη συνέχεια, στα πλαίσια του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στο Α/Τ Πύργου και υπεβλήθη στο Δασαρχείο Πύργου η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τον Δασικό Κώδικα.
 
 
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ