Αρχική » Grid with Sidebar » Συστηματικοί έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Συστηματικοί έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Καιρός ήταν να ασχοληθούν οι αρχές και με τους ελέγχους σε κατοικίδια μέσα στις μεγάλες πόλεις, γιατί μόνο στοα κυνηγόσκυλα γίνονταν έλεγχοι μέχρι τώρα.

SVESTONOF

ΌΠως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο  Ειδήσεων ,  σε συστηματικούς ελέγχους σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς προβαίνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και με κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Ζωολογικού Κήπου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Σκοπός αυτών των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον οι ιδιοκτήτες τηρούν τους κανόνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, καταχώρηση στο μητρώο του Δήμου, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας, κ.ά.).

Πέρα από την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων, στόχος είναι να καταστεί δυνατή και η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, μέσα από τον εντοπισμό όσων τυχόν εγκαταλείπουν ή αφήνουν τα κατοικίδιά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν τα εμβολιάζουν ή δεν τα στειρώνουν” υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης._


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ