Αρχική » Grid with Sidebar » Συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων θέλει να στήσει ο κ. Φάμελλος

Συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων θέλει να στήσει ο κ. Φάμελλος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων θέλει να συστήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος.
 
Συνεργεία εξόντωσης των αγριόχοιρων σε περιοχές που υπάρχει υπερπληθυσμός του είδους θέλει να δημιουργήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος. Οι ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προβληματίσει την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και ένα από τα μέτρα που εξετάζονται και ίσως υλοποιηθούν σύντομα είναι συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων.
 
 
Τα συνεργεία αυτά θα αποτελούνται από κυνηγούς μέλη κυνηγετικών συλλόγων, δασικούς υπαλλήλους και θηροφύλακες και η δράση τους θα είναι και εντός αλλά και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Μάλιστα έχουν γίνει οι παρατίτητες διεργασίες και είμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή της ανάλογης απόφασης από τον κ. Φάμελλο.
 
Ένα άλλο μέτρο που εξετάζεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η παράταση της κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο. Δηλαδή ή να αρχίσει νωρίτερα η κυνηγετική περίοδος ή να τελειώσει αργότερα ή ακόμη και να προστεθεί άλλη μια ημέρα εκτός από την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή. 
 
Βέβαια κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Φάμελλο και τους συμβούλους του ότι η νόμιμη θήρα σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει θηραματικούς πληθυσμούς.  
 
Αλήθεια γιατί δεν εξετάζονται από το υπουργείο κάποια αντίστοιχα μέτρα για τους λύκους; Γιατι δεν γίνεται καταμέτρηση του είδους; Μήπως γιατί ο κ. Φάμελλος συναντάει αντιδράσεις από τις ΜΚΟ που ασχολούνται με το λύκο;
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ