Αρχική » Grid with Sidebar » Συνάντηση του Κ.Σ. Πύλης Τρικάλων με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα

Συνάντηση του Κ.Σ. Πύλης Τρικάλων με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας και περιβάλλοντος κυρίου Σκρέκα Κωνσταντίνο με κλιμάκιο του Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης για θέματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.

SVESTONOF

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου η συνάντηση που είχε ο Υπουργός με κλιμάκιο του Δ. Σ του συλλόγου μας μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του Υπουργού, προς τον Πρόεδρο του Κ.Σ.Πύλης Αθανάσιο Μανούρα, αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε θέματα πανίδας και κυνηγίου αλλά και θέματα ειδικότερα εντός νομού Τρικάλων.

Το Δ.Σ έθεσε στο σύνολό τους θέματα, της Κυνηγετικής οικογένειας, για τα οποία ο Υπουργός πήρε σαφή θέση ως προς τα εξής:

1. Να εξοπλιστεί πλήρως η Θηροφυλακή, να δουλεύει απρόσκοπτα όλες τις μέρες του έτους (σαββατοκύριακα, αργίες, γιορτές και νύχτες)

2. Σε θέματα λαθροθηρίας προτείνεται πέρα από τις όποιες ποινές προβλέπονται περί θήρας να κόβεται με μπλοκάκι Διοικητικό Πρόστιμο, ανάλογα κατά περίπτωση, και να βεβαιώνεται η κλίση στο Δημόσιο ταμείο

3. Να επανεξεταστεί κατά περίπτωση ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα καταφύγια και αν εξακολουθούν να συντρέχουν λόγοι ύπαρξής τους να συνεχίσουν να υφίστανται διαφορετικά να μετατραπούν σε ορισμένου χρόνου ή και κάποια από αυτά να καταργηθούν.

4. Να μας επιτραπεί η είσοδος των επιστημονικών συνεργατών μας στα σχολεία, που είχε καταργηθεί με εγκύκλιο του Υπουργείου το 2016, προκειμένου να ενημερώνονται τα παιδιά για την πανίδα του τόπου μας. Επίσης να διοργανώνονται εκπαιδευτικοί περίπατοι σε βιότοπους- υδροβιότοπους για να γνωρίσουν από κοντά τη φύση σα μια εναλλακτική ενασχόλησή τους.

5. Σε θέματα που αφορούν πανίδα – κυνήγι να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι μελέτες που πραγματοποιούνται από επιστήμονες μέσω των προγραμμάτων «ΑΡΤΕΜΙΣ Ι – ΙΙ» αλλά και οι απόψεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

6. Να επιτραπεί το κυνήγι – λόγω της τεράστιας αύξησής του – του ζαρκαδιού για ένα μήνα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που δημιουργήθηκε για το τρυγόνι.

7. Επίσης να δοθούν κίνητρα στους κυνηγούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των πληθυσμών του αγριόχοιρου με την επιμήκυνση της περιόδου του κυνηγίου ως και την επέκταση κατά μία επιπλέον μέρα κατά εβδομάδα προτείνοντας την Πέμπτη.

8. Επίσης να γίνει μελέτη για την επίδραση των αρπάγων στα θηράματα (αλεπούς, ασβού, νυφίτσας, κουναβιού και κορακοειδών) διότι αποτελούν τον υπ΄αριθμ 1 λόγο για την αισθητή μείωση άλλων άγριων πτηνών και ζώων (πέρδικα, ορτύκι, λαγό).

9. Να απαγορευτούν παντού τα εκπαιδευτικά για την περίοδο από 15 Μαίου έως και 15 Ιουλίου – περίοδος αναπαραγωγής – και να επιτρέπεται παντού όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

10. Να επαναλειτουργήσει το σκοπευτήριο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη Φήκη Τρικάλων και να γίνουν κάποιες μικρές διορθώσεις ώστε να μπορεί το συγκεκριμένο σκοπευτήριο να καλύπτει και τις ανάγκες Στρατού – Αστυνομίας.

11. Να εξαιρεθούν οι κυνηγοί από ενδεχόμενες απαγορεύσεις μετακίνησης για την αντιμετώπιση του GOVID 19 τηρώντας φυσικά αυστηρά τα πρωτόκολλα υγείας

12. Στο νομό Τρικάλων εγκρίθηκε και μέχρι τον Οκτώβριο θα λειτουργεί πρότυπο κρατικό εκτροφείο ΑΓΡΙΑΣ Ορεινής – Πεδινής πέρδικας αλλά και άγριου ορτυκιού. Για το σκοπό αυτό ζητήσαμε από τον Υπουργό επιπλέον χρηματικό ποσό για περαιτέρω εργασίες το οποίο και μας υποσχέθηκε να το εγκρίνει.

​ Ο κ. Κ. Σκρέκας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια μπορούν να αντιμετωπισθούν με καλή διάθεση και συνεργασία.

​Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για την συνάντηση αυτή είχε ενημερωθεί τόσο η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας (Ζ΄ΚΟΘ) στην οποία ανήκουμε όσο και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. (ΚΣΕ)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Κ.Σ ΠΥΛΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​Ο                             ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ