Αρχική » Grid with Sidebar » Συμμετοχή του ΚΣ Κοζάνης στην κατάσβεση πυρκαγιάς

Συμμετοχή του ΚΣ Κοζάνης στην κατάσβεση πυρκαγιάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019 ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην περιοχή Λευκάρων και έκαψε έκταση περίπου 400 στρεμμάτων.
 
Η αποστολή των ενταγμένων στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι η παροχή υποστηρικτικού έργου στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι η άμεση εμπλοκή τους στο πεδίο δράσης.
 
Αυτή την αποστολή επιτελέσαμε με απόλυτη επιτυχία οι κυνηγοί της Κοζάνης ως έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής μας προσφοράς και της αγάπης μας για τη φύση.
 
Η συνδρομή μας ήταν άμεση όταν κληθήκαμε και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο αναλάβαμε δράση.
 
Ο στόλος των τετρακίνητων οχημάτων μας, η εξοικείωση στην κίνηση σε διαδρομές εκτός δρόμου και η άριστη γνώση της περιοχής ήταν τα στοιχεία που προσφέραμε με την άφιξή μας και αξιοποίησαν οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. 
 
Έτσι με πολλαπλά δρομολόγια μεταφέραμε στα πιο δυσπρόσιτα σημεία τα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού σώματος για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, μεταφέραμε μάνικες και εξοπλισμό όπου μας υποδείχθηκε για την δημιουργία δικτύου και την κατάσβεση μικροεστιών, μεταφέραμε προσωπικό εξοπλισμό των άντρων του ΠΣ που διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο, μεταφέραμε τους επικεφαλής της επιχείρησης για επιτόπιες αυτοψίες και τέλος ,λίγο πριν τα μεσάνυχτα κάναμε την διανομή φαγητού και νερού. Την επόμενη μέρα από της 07:00 αναλάβαμε την μεταφορά του προσωπικού για την αλλαγή βάρδιας.
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης ευχαριστεί όσους φίλους κυνηγούς συνεισέφεραν σε αυτό το περιστατικό, τον θηροφύλακα του Συλλόγου Δημήτριο Μπουνόβα που λειτούργησε με επαγγελματισμό και συνέπεια και τους άντρες του Π.Σ. και μέλη του Συλλόγου μας που εκπροσωπούν των κυνηγετικό κόσμο με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστούμε επίσης τους επικεφαλής του Π.Σ. που μας έδωσαν την δυνατότητα να συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. 
 
Αποδείξαμε αυτή τη μέρα ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης η φυσικών καταστροφών, δεν περισσεύει κανείς.
 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ