Αρχική » Grid with Sidebar » Συλλήψεις για νυχτερινή λαθροθηρία στην Αρκαδία

Συλλήψεις για νυχτερινή λαθροθηρία στην Αρκαδία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο του μηνός Οκτωβρίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Νομού Αρκαδίας προέβησαν στην σύλληψη τριών ατόμων οι οποίοι επιδίδονταν σε παράνομο νυχτερινό κυνήγι. Για τα συγκεκριμένα άτομα υπήρχαν καταγγελίες ότι ήταν συστηματικοί νυχτερινοί λαθροθήρες αλλά έως πρότινος είχαν καταφέρει να σταθούν τυχεροί.

SVESTONOF

Η πρώτη σύλληψη έγινε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2021 στο Δ.Δ. ¨Καστανοχωρίου¨ του Δήμου Μεγαλόπολης, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Βυτίνας, Τρίπολης, Τροπαίων και Δημητσάνας εντόπισαν όχημα το οποίο εκινείτο ύποπτα και το σταμάτησαν. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα και ότι ο συνοδηγός είχε στα χέρια του καραμπίνα που είχε προσαρμοσμένο στην κάννη της φακό και που ήταν γεμάτη με έξι φυσίγγια (!!).

Η δεύτερη σύλληψη έγινε το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Νεστάνης του Δήμου Τρίπολης, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Βυτίνας, Τρίπολης, Τροπαίων και Άστρους προέβησαν σε έλεγχο οχήματος στο οποίο διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του είχε εντός του οχήματος δίκαννο γεμάτο, έτοιμο προς χρήση καθώς και φορητό προβολέα.

Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες (κατασχέσεις οχημάτων, όπλων, φυσιγγίων, προβολέων κ.τ.λ.) και υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις στο Δασαρχείο Τρίπολης, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ