Αρχική » Grid with Sidebar » Συγκροτήθηκαν συνεργεία δίωξης ημίαιμων αγριόχοιρων στην Πιερία

Συγκροτήθηκαν συνεργεία δίωξης ημίαιμων αγριόχοιρων στην Πιερία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης συγκροτούνται συνεργεία για την κατ΄εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων στην Πιερία.
 
Τα συνεργεία αυτά αποτελούνται από κυνηγούς-μέλη του συνεργαζόμενου με το ΥΠΕΝ Κυνηγετικών Συλλόγων Αιγινίου και Κατερίνης. Στα συνεργεία θα συμμετέχουν ως επικουρικό προσωπικό οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Διονύσιος Τσιμόπουλος, Δημήτριος Χρυσόπουλος, Βασίλειος Γουλάντας, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος και η επίβλεψη της διαδικασίας θα γίνεται με την υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον δύο δασικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, ένας εκ των οποίων θα είναι δασοφύλακας.Ημερομηνία διεξαγωγής της δίωξης από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου του 2019, σύμφωνα με την αριθμ. 168588/1391 Υ.Α. (ΦΕΚ 3418Β)
 
Αναφέρει η απόφαση :
 
“Στα συνεργεία θα συμμετέχουν ως επικουρικό προσωπικό οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Διονύσιος Τσιμόπουλος, Δημήτριος Χρυσόπουλος, Βασίλειος Γουλάντας, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος και η επίβλεψη της διαδικασίας θα γίνεται με την υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον δύο δασικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, ένας εκ των οποίων θα είναι δασοφύλακας.
Ημερομηνία διεξαγωγής της δίωξης από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου του 2019, σύμφωνα με την αριθμ. 168588/1391 Υ.Α. (ΦΕΚ 3418Β)
 
Η τεχνική που θα εφαρμοσθεί είναι η εκδίωξη με τη μέθοδο της “παγάνας”. Στην τεχνική αυτή δεν χρησιμοποιείται κυνηγετικό όπλο, εντοπίζονται οι θέσεις των αγριόχοιρων από τα συνεργεία και γίνεται ελεγχόμενη δίωξη με την χρήση κυνηγετικών σκυλιών. Επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση για την υλοποίηση του σκοπού της παρούσας και για το χρονικό διάστημα ισχύος της η χρησιμοποίηση σκύλων ιχνηλατών
 
Η εν λόγω τεχνική θα εφαρμόζεται εκτός της νόμιμης κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου και εκτός επιτρεπόμενης ημέρας κυνηγίου, κατά τη διάρκεια του νόμιμου ωραρίου θήρας και σε κάθε περιοχή ακόμη και σε Καταφύγια Άγριας Ζωής.
 
Το σχεδιασμό (μέρες, ώρες, περιοχές, επαναληψιμότητα, αριθμός μελών συνεργείου) αναλαμβάνει το Γραφείο Θήρας της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας.
 
Κρίνεται σκόπιμη η συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας και με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης
 
Για την αποφυγή ατυχημάτων η τοπική δασική υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιεί τη δραστηριότητα των συνεργείων με κάθε πρόσφορο μέσο και να ζητά την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομία, δήμος, φορέας διαχείρισης, αγροτικές ενώσεις, κυνηγετικές οργανώσεις κ.λ.π.)
 
Οι κυνηγοί μέλη των συνεργείων δίωξης θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων και κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τεχνικής της παγάνας θα πρέπει να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας) ορατό από κάθε οπτική γωνία.”
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
 

 

SVESTONOF
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ