Αρχική » Grid with Sidebar » Στο τραπέζι νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά τις τελευταίες εικόνες

Στο τραπέζι νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά τις τελευταίες εικόνες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η πιο αυστηρή εκδοχή του lockdown είναι πιο κοντά – Τα σενάρια που μελετώνται
Οι αποκαρδιωτικές εικόνες από την Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη με τους εκατοντάδες πολίτες να βολτάρουν, καθώς και οι ουρές έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία, κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους, που είναι η Νο.1 «αγαπημένη» ομάδα που δυστυχώς καταβάλλει ο κορονοϊός, αναγκάζουν την κυβέρνηση να προβεί σε νέα αυστηρότερα μέτρα.
Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από πιο προηγμένες χώρες της Δύσης, με πιο οργανωμένες δομές και καλύτερα συστήματα υγείας, κάποιοι συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων του σημερινού (31/3) Τύπου και τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων σε κανάλια και ραδιόφωνα σήμερα και χθες, αναμένεται να βγουν από το συρτάρι τα νέα -πιο αυστηροποιημένα- μέτρα.
Ετσι λοιπόν σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση μελετά το να θέσει χρονικό περιορισμό, σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών που ζητούν άδεια μετακίνησης από το 13033. Το σχέδιο θα προβλέπει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στέλνει ένα μήνυμα στο 13033.
Με την κάτι παραπάνω από σίγουρη πλέον εφαρμογή του, σημειώνει η ίδια πηγή, καταργείται η γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο, και άρα να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού. Για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα είπε», ενώ επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ