Αρχική » Grid with Sidebar » Στο αυτόφωρο για παράνομη θήρα λαγού στη Ρόδο

Στο αυτόφωρο για παράνομη θήρα λαγού στη Ρόδο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τη Τρίτη 14-04-2020 και περί ώρα 09:40 π.μ στελέχη της θηροφυλακής βρισκόντουσαν για περιπολία στη Ζώνη Εκγύμνασης Σκύλων «Ψαλίδι» του Δ.Δ. Καλυθιών.

SVESTONOF

Εκεί εντόπισαν τον Σ. Γ. του Ε. κυνηγό ο οποίος είχε θηρεύσει λαγό με τα κυνηγόσκυλά του και τον είχε κρύψει σε παρακείμενο θάμνο από το αυτοκίνητο του.

Να σημειωθεί ότι τα δυο σκυλιά του δεν κατείχαν την νόμιμη σήμανση (μικροτσίπ) και ούτε βιβλιάριο υγείας όπως προβλέπεται από το νόμο.

Έγινε σύλληψη και βεβαίωση αυτόφωρου αδικήματος, αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα και σχηματίσθηκε δικογραφία.

Τέλος κόπηκε και διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται για τη μη σήμανση των σκυλιών.

Επίσης τη Δευτέρα 06 Απριλίου και περί ώρα 11:30π.μ στελέχη της θηροφυλακής βρέθηκαν στην επαρχιακή οδό Απολλώνων – Λαέρμων εκεί εντόπισαν φορτηγάκι να κινείται κάθετα σε παρακείμενο χωματόδρομο στην καρότσα του υπήρχαν δυο σκυλιά και του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Το αυτοκίνητο δε σταμάτησε, αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα, οι θηροφύλακες συνέχισαν την καταδίωξη για δέκα λεπτά περίπου αλλά έχασαν τα ίχνη του αυτοκινήτου.

Παρέμειναν στην περιοχή και στις 14:30μ.μ. Εντόπισαν το αυτοκίνητο κρυμμένο στο βουνό καθώς και τον οδηγό Π.Μ. του Ν. 50ετων. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άρνηση ελέγχου και απείθεια.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ