Αρχική » Grid with Sidebar » Στο έλεος των λύκων η Παύλιανη

Στο έλεος των λύκων η Παύλιανη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πολύ σοβαρό θεωρούν τον κίνδυνο των λύκων που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή τους οι κάτοικοι της κοινότητας της Παύλιανης στο Δήμο της Λαμίας. Απανωτά κρούσματα επίθεσης σε σκυλιά και άλλα ζώα βοσκών, αλλά και σε σκύλους κυνηγών έχουν ωθήσει τους κατοίκους να αναζητούν λύσεις μεταξύ τους καθώς κανένας επίσημος φορέας δεν τους δίνει απαντήσεις ως προς το τι μπορούν να κάνουν ώστε να μην κινδυνεύουν τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι που κινούνται στην ορεινή αυτή περιοχή.
 
Του Μαρίνου Γκασιάμη
 
Το Newsbeast.gr μίλησε για το θέμα με τον κοινοτάρχη της Παύλιανης Γιώργο Ρηγάκη: «Δημιουργούν πρόβλημα στους τσοπάνηδες, στα σκυλιά των κυνηγών. Έχουν φάει πάνω από δέκα σκυλιά και δεν ξέρω πόσα ζώα. Κάνουμε παρεμβάσεις αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να μας πει κάντε αυτό ή εκείνο. Οι κάτοικοι εδώ είναι αναστατωμένοι γιατί όσο χειμωνιάζει κατεβαίνουν και πιο κάτω. Το πιο κοντινό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στα 3 χιλιόμετρα από το χωριό όπου έφαγαν ένα σκυλί».
 
Άλλες πηγές πιο ακραίες μας είπαν σχετικά: «Επιτέθηκαν σε σκυλιά και άλλα ζώα πιο ψηλά από εδώ. Δεν έχουν κατέβει χαμηλότερα. Κυρίως στις περιοχές Καταβόθρες, Μαύρο Λιθάρι. Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γιατί σε όσους έχουμε απευθυνθεί δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Ότι γίνεται για να μιλάμε καθαρά, είναι στη ζούλα. Έχουμε μπλέξει με τους φιλόζωους. Αξίζουν τα ζώα περισσότερο από τους ανθρώπους».
 
NEWSBEAST.GR

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ