Αρχική » Grid with Sidebar » Στην αντεπίθεση ο Κ.Σ. Λαμίας για τον τραυματισμένο σκύλο

Στην αντεπίθεση ο Κ.Σ. Λαμίας για τον τραυματισμένο σκύλο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
«Ο Φιλοζωικός δημιουργεί σκόπιμα αρνητικές εντυπώσεις…»
 
Καμία σχέση με το περιστατικό που κοινοποίησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας σχετικά με την κακοποίηση σκύλου στην πόλη της Λαμίας, δεν έχει κάποιο μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου, αναφέρει σε σημερινή του (21/7) ανακοίνωση το ΔΣ του σωματείου.
 
Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό «με μεγάλη ευκολία» το σύνολο των Φιλοζωικών αναφέρουν ως κυνηγό κάθε κάτοχο κυνηγετικού όπλου ανεξάρτητα αν η συντριπτική τους πλειοψηφία των κατόχων, όπως υποστηρίζει, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κυνήγι.
 
Πρόκειται για «τακτική» από μέρους των Φιλοζωικών οργανώσεων όπως λένε να επιρρίπτουν τις ευθύνες στο «εύκολο θύμα», ανεξάρτητα αν ο Κυνηγετικός Σύλλογος καταδικάζει επίσης απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες σε βάρος των ζώων.
 
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:
 
Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας στα ΜΜΕ περιστατικό κακοποίησης σκύλου που έλαβε χώρα στην πόλη της Λαμίας. Η κακοποίηση αφορούσε τον πυροβολισμό σκύλου από κυνηγετική καραμπίνα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται σήμερα ότι κυκλοφορούν περισσότερα από δυο εκατομμύρια κυνηγετικά όπλα, τα οποία στην πλειονότητα τους δεν ανήκουν σε κυνηγούς. Η Εθνική Νομοθεσία δίνει το δικαίωμα με συνοπτικές διαδικασίες σε κάθε πολίτη να γίνει κάτοχος κυνηγετικού όπλου αν και δεν προτίθεται ποτέ να κυνηγήσει και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις. Ο χαρακτηρισμός ως “κυνηγός” οποιουδήποτε ατόμου κατέχει όπλο είναι άτοπος, άδικος και γίνεται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό να βλάψει την υπόσταση των 6000 κυνηγών της Φθιώτιδας. Άλλωστε η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τον κυνηγετικό κόσμο είναι μια πάγια τακτική πολλών φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς εξυπηρετούν σκοπιμότητες και οφέλη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο «εύκολο» εξιλαστήριο θύμα και όχι στους πραγματικούς υπεύθυνους. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το ήθος και τις αρχές που πρέπει χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο.
 
https://www.lamiareport.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ