Αρχική » Grid with Sidebar » Στήνουν παγίδες για τα αγριογούρουνα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Στήνουν παγίδες για τα αγριογούρουνα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη με θέμα την παγίδευση και απομάκρυνση αγριόχοιρων από  το λόφο Ανάληψης Πανοράματος στον Χορτιάτη. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν αντιπροσωπεία της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πολυχρόνη, ο κ. Χρήστος Βλάχος Καθηγητής από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και  αντιπροσωπεία από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς δεν συμμετείχαν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της περιοχής αν και η ιδέα για την σύλληψη με παγίδες είχε αρχικά εκφραστεί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
 
Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα που θα αποτελείται από μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων, από θηροφύλακες και από δασοφύλακες η οποία θα συλλάβει με τη χρήση παγίδων  και θα απομακρύνει τους αγριόχοιρους της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης που δημοσιεύτηκε σήμερα :
 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
 
α) Την απομάκρυνση των αγριόχοιρωνή ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων από τον λόφο της Ανάληψης Πανοράματος, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με την μέθοδο της παγίδευσης.
 
β) Συγκροτούμε συνεργείογια τον παραπάνω σκοπόαποτελούμενο από κυνηγούς των κυνηγετικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων, ως ακολούθως:
 
1.Γιαννούλας Γεώργιος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
2.Δημηρόπουλος Σωτήριος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
3.Ευθυμιάδης Λάζαρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
4.Ζαχαρόπουλος Ηλίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
5.Ζήρνας Γεώργιος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων
6.Καϊναδόγλου Βασίλειος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
7.Καλογεράκος Νικόλαος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων
8.Καλούμενος Ευάγγελος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων
9.Κουκούτσης Κωνσταντίνος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
10.Μαλτίδης Χρήστος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων
11.Μυγδάλης Απόστολος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
12.Νικολαϊδης Χαράλαμπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων
13.Ορφανίδης Δημήτριος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
14.Παντελάκης Δημήτριος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
15.Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
16.Παπαπέτρου Γεώργιος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων
17.Σιδηρόπουλος Χρήστος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
18.Ταξιάρχης Δημήτριος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 
γ) Υπεύθυνο για το σχεδιασμόορίζεται το Γραφείο Θήρας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης.
 
δ) Ορίζουμε υπευθύνους των συνεργείων τους Κωνσταντίνο Κατσούδα, Χρήστο Τσαρούχα, Πέτρο Νεστορίδη, Γεώργιο Τσικούρα, Πέτρο Κασάρη και Εύα Χατζηδημητριάδου, δασοφύλακες του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και ως επικουρικό προσωπικό τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Ιωάννη Ρετζέπη, Ιωάννη Στόικο και Παναγιώτη Μπαράκη
 
ε) Συγκροτούμε επιτροπή από τους εξής:
 
– Ερασμία Νιξαρλή-δασολόγο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, με αναπληρωτή τον Πέτρο Κασάρη-δασοφύλακα του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης,
– Χριστίνα Γιαμούκη-δασοπόνο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, με αναπληρωτή τον Πέτρο Νεστορίδη-δασοφύλακα του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης
– Ιωάννη Ρετζέπη-ομοσπονδιακό θηροφύλακα, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Στόικοομοσπονδιακό θηροφύλακα.
 
Οι παραπάνω θα προβούν στη φαινοτυπική αναγνώριση των συλληφθέντων ζώων προκειμένου να απελευθερωθούν οι αγριόχοιροι σε χιλιομετρική απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από τον οικισμό η να οδηγηθούν σε τοπικό δημόσιο σφαγείο οι ημίαιμοι μη δεσποζόμενοι χοίροι δεδομένου ότι η απελευθέρωσή τους θα είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή με πληθυσμούς αγριόχοιρων και να προκαλέσουν γενετική μόλυνση.
 
στ) Εφόσον προκύψει ποσότητα κρέατος, θα διατεθεί δωρεάν με απόφασή μας σε ενδιαφερόμενα ιδρύματα, κοινωνικά παντοπωλεία με βάση κατάλογο που θα καταρτιστεί από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.
 
Οι κυνηγοί μέλη των συνεργείων θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων για το χρονικό διάστημα λειτουργίας των συνεργείων, η οποία μπορεί να αποτελεί και δαπάνη των οικείων κυνηγετικών συλλόγων.
 
Κατά την διάρκεια της εφαρμογής της εν λόγω τεχνικής θα πρέπει οι κυνηγοί μέλη των συνεργείων, να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας) ορατό από κάθε οπτική γωνία.
 
Η δασική υπηρεσία θα ζητήσει τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομία, δήμος κ.λ.π.)
 
Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού”
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ