Αρχική » Grid with Sidebar » Σκύλος πιάστηκε σε παγίδα για αγριόχοιρους

Σκύλος πιάστηκε σε παγίδα για αγριόχοιρους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Γραβιάς και στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας.
 
Με ένα απίστευτο θέαμα, ήρθε αντιμέτωπος ένας κυνηγός κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μπράλου. Ένας σκύλος ήταν δεμένος με χοντρό συρματόσχοινο σε δέντρο, παρατημένος χωρίς τροφή και νερό.
 
Ο άνθρωπος όταν είδε ότι δεν μπορούσε να κόψει το χοντρό συρματόσχοινο με το οποίο το άτυχο ζώο ήταν δεμένο στο δέντρο, έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική προκειμένου με ειδικά εργαλεία να λύσουν τα δεσμά του σκύλου, ενώ συγχρόνως κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία για προφανή κακοποίηση ζώου.
 
Όπως φαίνεται όμως η συγκεκριμένη πράξη δεν ήταν μια… συνηθισμένη περίπτωση κακοποίησης τετράποδου, καθώς τα ευρήματα των Πυροσβεστών του Κλιμακίου Πολυδρόσου που επενέβη στο σημείο έφεραν άλλα πράγματα στο φως. Συγκεκριμένα γύρω από το σκυλί υπήρχαν «φυτεμένα» δόκανα και συρματόσχοινα, κάτι που παρέπεμπε ότι ο άτυχος σκύλος δεν είχε αφεθεί εκεί για να πεθάνει από κάποιον ασυνείδητο ιδιοκτήτη που τον βαρέθηκε, αλλά είχε πιαστεί σε παγίδα λαθροθηρών!
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση ανθρώπων που γνωρίζουν πράγματα, στόχος ήταν άλλα άγρια ζώα, κυρίως αγριογούρουνα, που η παγίδευση – θανάτωσή τους θα αξιοποιούνταν στη συνέχεια από τους απάνθρωπους «θηρευτές».
 
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γραβιάς προκειμένου να καταγγελθεί η αξιόποινη συμπεριφορά ορισμένων που διατείνονται ότι κυνηγούν, αλλά ουσιαστικά σκοτώνουν βασανίζοντας τα ζώα, προσβάλλοντας έτσι χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Ενημερώθηκε επίσης και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, για την ανάγκη περίθαλψης και εξέτασης του σκυλιού από κτηνίατρο.
 
Πηγή : LamiaReport

 

SVESTONOF
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ