Αρχική » Grid with Sidebar » Σκύλος έσωσε ελαφάκι από πνιγμό και δεν έφευγε από δίπλα του…VIDEO

Σκύλος έσωσε ελαφάκι από πνιγμό και δεν έφευγε από δίπλα του…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Ραλφ Ντορν ερευνούσε την επιφάνεια της λίμνης πίσω από το σπίτι του, αναζητώντας τον σκύλο του, Χάρλεϊ που τελικά εντόπισε περίπου 60 μέτρα από την ακτή. Το 6χρονο Λαμπραντούντλ κολυμπούσε με ένα άλλο ζώο, ένα μικρό ελαφάκι.

SVESTONOF

«Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί το ελαφάκι αλλά ο Χάρλεϊ προφανώς δεν ρώτησε γιατί, απλώς ανέλαβε δράση», εξήγησε ο 62χρονος σε ανάρτηση στο Facebook, που ήδη μετρά 260.000 κοινοποιήσεις!

Ο Χάρλεϊ κολύμπησε δίπλα- δίπλα με το ελαφάκι μέχρι την ακτή. Ο Ντορν έβγαλε το ελαφάκι από το νερό και το τοποθέτησε στο έδαφος, ενώ ο Χάρλεϊ άρχισε να το γλείφει μαλακά.

 

«Ο Χάρλεϊ δεν ήθελε να το αφήσει μόνο του. Καθόταν εκεί να το γλείφει και να το φροντίζει», λέει ο 62χρονος. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και η μητέρα του ελαφιού, οπότε ο Ντορν μάζεψε αμέσως τον σκύλο μέσα στο σπίτι. Η μητέρα περίμενε μέχρι να φύγουν, πλησίασε το μικρό της και μετά έφυγαν μαζί.

Το επόμενο πρωί, ενώ ο Ντορν με την 64χρονη σύζυγό του, Πατρίσια, έπιναν καφέ, παρατήρησαν πως ο Χάρλεϊ ήταν ανήσυχος.

«Έτρεχε από το ένα παράθυρο στο άλλο. Άνοιξα την μπροστινή πόρτα και ακούσαμε το ελαφάκι να φωνάζει. Ο Χάρλεϊ έτρεξε μέχρι τα δέντρα και το βρήκε. Τότε εκείνο σταμάτησε τις φωνές, άρχισαν να κουνούν τις ουρές τους, ακούμπησαν τις μύτες τους, μύρισαν ο ένας τον άλλο και μετά ο Χάρλεϊ επέστρεψε σπίτι μαζί μου», λέει ο ίδιος.

Μετά την σύντομη συνάντηση με τον Χάρλεϊ, το ελαφάκι παρέμεινε για λίγο αλλά μέχρι το τέλος της ημέρας, έφυγε ξανά με την μητέρα του. Ο Ντόρν, που εκτιμά πως το ελάφι ήταν μόλις λίγων ημερών, δεν έχει ξαναδεί τα ζώα έκτοτε.
Η συγκινητική πράξη του Χάρλεϊ δεν εξέπληξε ωστόσο τον 62χρονο συνταξιούχο πιλότο. «Από τότε που ήταν κουτάβι, είχε τόσο καλή καρδιά. Πάντα έτσι ήταν με τα παιδιά και τα ζώα. Τα λατρεύει», είπε.

Ο Χάρλεϊ έχει εργαστεί ως σκύλος θεραπείας σε γηροκομεία της Βιρτζίνια ενώ έκανε επίσης παρέα σε παιδιά, στις ώρες ανάγνωσης, στην τοπική βιβλιοθήκη, λατρεύει τα εγγόνια του Ντόρν και κάνει εξαιρετική παρέα με την γάτα της οικογένειας, Zsu Zsu. «Είναι 100% προσκολλημένος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ