Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Σε τσίμπημα από τσιμπούρι οφείλεται ο θάνατος του Εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια

Σε τσίμπημα από τσιμπούρι οφείλεται ο θάνατος του Εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Σοκάρει η είδηση πως ο θάνατος του ηλικίας 58 ετών εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια, που κατέληξε το βράδυ της Κυριακής οφείλεται σε τσίμπημα από τσιμπούρι.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Espresso», ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί πριν από ένα μήνα σε νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από ερλιχίωση, μία σπάνια νόσο που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια, τα οποία επιστημονικά ονομάζονται κρότωνες.Το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση θανάτου από αυτή την αιτία στη χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί προ τετραετίας, με ανοσοκατεσταλμένο ασθενή που επιβίωσε κατόπιν υποβολής σε θεραπεία.

Η ερλιχίωση προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια, καρδιομεγαλία, πηκτικές διαταραχές και κώμα.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ