Αρχική » Grid with Sidebar » Σε συναγερμό η ΚΣΕ για νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου

Σε συναγερμό η ΚΣΕ για νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Επιδιώκοντας τη συνολική απαγόρευση του κυνηγίου στη χώρα μας, η αυτοαποκαλούμενη ως «Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» κατέθεσε ενώπιον του Σ.Τ.Ε, προσφυγή ακύρωσης της ρυθμιστής του υπουργείου για το κυνήγι.

SVESTONOF

Πρόκειται για την ίδια «φιλοζωική» οργάνωση που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την συνολική υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων στη χώρα μας, και η οποία εκ του καταστατικού της αγωνίζεται για την αποκλειστική χορτοφαγία και τον βιγκανισμό.

Η ΚΣΕ έχει κινητοποιήσει ήδη το νομικό και επιστημονικό επιτελείο της για να αποδείξει άλλη μία φορά  ενώπιον του δικαστηρίου, ότι το κυνήγι όπως διεξάγεται στη χώρα μας ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕυρωπαικήΈνωση, με την επιστημονική γνώση που έχει κατακτηθεί διεθνώς, και με όλα τα παραδεκτά βιολογικά δεδομένα που ρυθμίζουν τη ζωή και τις ανάγκες της άγριας πανίδας, είτε ενδημική είτε αποδημητική είναι αυτή.

Αν και τυπικά η προσφυγή στρέφεται εναντίον της ρυθμιστικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είναι αυτονόητο η ΚΣΕ θα παρέμβει ως διάδικος σε όλες τις φάσεις εξέτασης της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Για περισσότερο από μια 20ετία τώρα, οι κυνηγετικές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιστημονικές μελέτες, έχουν συνεργασθεί με πολυάριθμα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν διεξάγει ένα πλήθος καταμετρήσεων επί του πεδίου, ώστε να μπορούν να αποδείξουν στον οποιονδήποτε ότι το κυνήγι στην Ελλάδα περιφρουρεί τον αειφορικό και διαχειριστικό χαρακτήρα του.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ