Αρχική » Grid with Sidebar » Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Γ’ ΚΟΠ μετά τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Γ’ ΚΟΠ μετά τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πραγματοποιήθηκαν εχθές 12 Μαίου η τακτική γενική συνέλευση και οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του χρόνου κηρύχθηκε έκπτωτο το διοικητικό συμβούλιο και η αποκεντρωμένη διοίκηση είχε διορίσει Διοικούσα Επιτροπή.
 
Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα παρά την ένταση που υπήρχε εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο τα ονόματα των κ.κ. Χριστοφόρου, Ρουμελιώτη και Μεσσήνη. Οι τρεις τους είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να κριθεί άκυρη η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής που θεώρησε ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι. Τελικά το πρωτοδικείο Πάτρας, με προσωρινή απόφαση (η δίκη θα γίνει στις 6 Ιουνίου) δικαίωσε την διοικούσα επιτροπή και έτσι οι κ.κ. Ρουμελιώτης, Χριστοφόρου και Μεσσήνης δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 12ης Μαίου.
 
Όμως οι κ.κ. Χριστοφόρου, Ρουμελιώτης και Μεσσήνης δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Έτσι κατατέθηκε αίτημα στη γενική συνέλευση (από 24 Κυνηγετικούς Συλλόγους σε σύνολο 47 παρόντων) με το οποίο οι εκπρόσωποι των 24αρων αυτών κυνηγετικών συλλόγων ζητούσαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο οι κ.κ. Μεσσήνης, Χριστοφόρου και Ρουμελιώτης αγνοώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Πάτρας. Θεώρησαν δηλαδή ότι η Γενική Συνέλευση της Γ’ ΚΟΠ είναι πάνω από τη δικαιοσύνη. Στην ψηφοφορία 43 εκπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας των κ.κ. Χριστοφόρω, Ρουμελιώτη και Μεσσήνη, δυο ψήφισαν παρόν και δυο κατά.
 
Επίσης το σώμα με πρόταση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης δεν δέχθηκε την δικαστική αντιπρόσωπο η οποία ήταν παρούςα με την αιτιολογία ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου βάσει του καταστατικού. ¨Όμως είναι ξεκάθαρα κάτι που προβλέπει ο αστικός κώδικας.
 
Ισως το πιο σημαντικό από όλα είναι το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση ο Απολογισμός του 2017 και ο Προϋπολογισμός του 2018. (Δεν έχουν εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) Η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής είχε τις παρατηρήσεις μόνο του διορισμένου μέλους κ. Ανδρέα Παπαδάτου γιατί το ένα από τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής παραιτήθηκε ενώ το άλλο δεν  προσήλθε ποτέ στα γραφεία της ομοσπονδίας για έλεγχο παρόλες τις γραπτές προσκλήσεις που του έγιναν. Η μη έγκριση του προϋπολογισμού και του απολογισμού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου η οποία πρέπει να λειτουργήσει με το 1/12 του προϋπολογισμού της, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Ομοσπονδία, τους εργαζομένους  και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους.
 
Μετά από όλα κατατέθηκαν έγγραφες ενστάσεις  επί της διαδικασίας των εκλογών από τον κ. Δάρμα, τον κ. Δρίτσα και τον αντιπρόσωπο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
 
Η λειτουργία της Γ’ ΚΟΠ είναι στον αέρα αφού εκτός από τις ενστάσεις εκρεμμεί η δίκη στις 6 Ιουνίου.
 
Δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιο θα είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο με το ορισμό νέας Διοικούσας Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο. 
 
Η Γ’ ΚΟΠ και μαζί της το κυνήγι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα……..
 
Για την ιστορία παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών :
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Χριστοφόρου Ευάγγελος 37
Ρουμελιώτης Γεώργιος 34
Διαμαντόπουλος Άγγελος 31
Πλιάγκος Χρήστος 26
Γραμματσούλιας Παναγιώτης 25
Μεσσήνης Αθανάσιος 22
Καλλιάνος Ιωάννης 21
Αναστασόπουλος Σπυρίδων 20
Παναγόπουλος Δημήτριος 18
Ζάγκλας Ανδρέας 16
Καρβουνιάρης Ιωάννης 13
Παπαδάτος Ανδρέας 13
Δρούγας Παντελής 12
Δάρμας Βασίλειος 12
Γεωργίου Ευαγγελος 7
Δρίτσας Θεόδωρος 5
Κλαυδιανός Ανδρέας 5
Τετζέρης Παναγιώτης 4
 
Για την Ελεγκτική Επιτροπή
 
Αλεξόπουλος Γεώργιος 37
Μωραγιάννης Χρήστος 28
 Μήλιος Δημήτριος 8
Λυμπερόπουλος Μελέτιος 6
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ